Duo Kane/Setoguchi leidt Winnipeg langs Kings

Door

Los Angeles Kings v Winnipeg Jets

De Winnipeg Jets hebben hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De Los Angeles Kings werden met een 3-5 nederlaag huiswaarts gestuurd. De zege viel vooral te danken aan Evander Kane en Devin Setoguchi. Beide spelers waren samen verantwoordelijk voor 3 goals en 3 assists.

In de eerste periode zag het er niet naar uit dat de wedstrijd de kant van de Jets uit zou vallen. Matt Greene opende voor de Kings de score in een periode waarin het aantal schoten 18-7 in het voordeel van de Kings was. Een van die 7 schoten kwam van de stick van Evander Kane, die in de verre bovenhoek Jonathan Quick passeerde voor een 1-1 tussenstand na 1 periode.

De Jets zetten in periode 2 en 3 een betere wedstrijd neer en stonden daarom halverwege de derde periode op een 1-4 voorsprong. Olli Jokinen had de Jets op voorsprong gezet, waarna Devin Setoguchi met twee goals voor een ruime marge zorgde.

De wedstrijd was echter niet gespeeld, want uit de twee powerplay kansen die de Kings nog kregen kwamen twee goals voort. Jeff Carter schoot na een face-off raak en Justin Williams tikte een schot op de paal binnen. Op gelijke hoogte kwamen beide ploegen echter niet meer, Bryan Little stelde de overwinning van de Jets veilig met een empty netter.

Elders wisten de New York Islanders hun eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen de New Jersey Devils stond na 65 minuten spelen een 3-3 stand op het bord. In de zesde ronde van de shootout maakte Matt Moulson het enige doelpunt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen