NHL Weekend Watch: Crosby vs Ovechkin

Door

Washington Capitals v Pittsburgh Penguins

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. Nu hebben we de competitie door de kerst-break nog langer moeten missen. Dus kalkoen achter de kiezen? En afkickverschijnselen door drie dagen geen ijshockey in de NHL? Komende nacht en morgennacht kunnen we weer! SportAmerika zet de leukste wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch.

Zaterdag

Na drie dagen stilgelegen te hebben gaat de competitie weer volgas. Met dertien wedstrijden komt bijna iedereen in actie. Er zitten ook een paar prachtige duels bij. Met als hoogtepunt het bezoek van de Washington Capitals aan Pittsburgh vannacht om 01:30 uur.

Uiteraard is er veel aandacht voor het duel tussen Alexander Ovechkin en Sidney Crosby. Sinds de entree in de NHL van beide spelers is dit altijd een wedstrijd om te omcirkelen op de kalender. Beide zijn exceptioneel getalenteerd en lijken elkaar niet echt te mogen. Dus doen ze beide nét dat stapje extra. Het is al weer even geleden, maar misschien kunnen ze dit nog één keer herhalen:

Slapen kan deze nacht misschien wel een dagje wachten. Want er staat nog een duel der topschutters op het programma. Tyler Seguin en Vladimir Tarasenko verrassen tot nu toe en komen om 02:00 uur vannacht in actie. Beiden zijn pure goalscorers en kunnen uit het niets het schijfje in het netje werken.

Naast de clash der supersterren staan er ook nog twee lokale rivaliteiten uit de Pacific Division op het programma om 04:00 uur. In de Battle of Alberta brengen de Edmonton Oilers een bezoek aan de Calgary Flames. Daarnaast nemen de San Jose Sharks het op tegen de Los Angeles Kings. Beide clubs lijken na een moeizaam start op koers voor de play-offs.

Zondag

Na een drukke zaterdag staan er op zondag maar twee wedstrijden op het programma. De Maple Leafs nemen het om 23:00 uur op tegen Roberto Luongo en de Florida Panthers.

Voor de derde keer dit seizoen ontmoeten de Vancouver Canucks en de Anaheim Ducks elkaar. De voorsprong van de Ducks op de ranglijst is inmiddels aardig opgelopen. De onderlinge ontmoetingen waren wel spannend. Beide clubs wonnen elk één van de twee eerdere duels. Allebei de wedstrijden werden pas na verlenging met shootouts beslist.

Door de blockbuster-trade van afgelopen zomer tussen Anaheim en Vancouver zullen de ogen op de drie spelers gericht die bij de ruil waren betrokken. Ryan Kesler, Luca Sbisa en Nick Bonino zullen alles uit de kast halen om hun waarde voor de nieuwe ploeg te tonen. Op 9 november lukte dat aardig voor Nick Bonino.

Fijn weekend!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen