Braves en Pirates trekken series gelijk

Door

Division Series - Los Angeles Dodgers v Atlanta Braves - Game Two

Het was een dag gevuld met postseason baseball waarin alle teams in actie kwamen. In de NLDS wedstrijden werden de tweede wedstrijden gespeeld en in beide gevallen trok de verliezer van de eerste wedstrijd nu de stand gelijk. Daarnaast begonnen ook de Boston Red Sox en de Detroit Tigers met succes aan hun missie richting de World Series.

Braves winnen nipt van Dodgers

De Atlanta Braves hadden al sinds 2005 geen postseason wedstrijd meer gewonnen in eigen huis. Daar kwam gisteren voor de Braves-fans eindelijk verandering in: de Los Angeles Dodgers werden met 4-3 verslagen waardoor we ze met een 1-1 tussenstand richting Los Angeles gaan.

Na de vierde inning stonden de Braves geruime tijd 2-1 voor, in de zevende inning leken ze deze voorsprong weg te geven, maar een geweldige play van reliever Luis Avilan zorgde ervoor dat er geen punt werd opgegeven:

De Braves kwamen vervolgens 4-1 voor tot dat Hanley Ramirez met een two-run homerun de spanning terug bracht. In de negende inning was er nog een cruciaal moment toen Dee Gordon een honk wilde stelen, Gerald Laird en onze eigen Andrelton Simmons dachten daar anders over:

Simmons zou 1-uit-2 slaan met één RBI, zijn slaggemiddelde is vooralsnog .400 in de series.

Dat wordt een lange reis terug voor deze Dodgers fan.
Dat wordt een lange reis terug voor deze Dodgers fan.

Rookie domineert in St. Louis

Na de demonstratie van St. Louis een dag eerder was het nu de taak aan de Pirates om alles recht te trekken, en dat deden ze op indrukwekkende wijze: de Cardinals werden met 7-1verslagen.

Gerrit Cole speelde in zijn eerste postseason wedstrijd en had een indrukwekkend debuut, in zes innings gaf hij slechts twee hits en één run op, en omdat Lance Lynn het aan de andere kant lastiger had was dit meer dan genoeg voor de overwinning.

De Pirates kwamen al vroeg voor, en Pedro Alvarez liet wederom zien hoeveel kracht hij wel niet heeft:

alvarezHR_medium

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Lance Lynn was het zijn derde postseason wedstrijd, maar ook de derde keer dat hij niet verder dan de vijfde inning kwam. Hij heeft nu meer punten opgegeven dan innings gespeeld in zijn postseason carrière.

De Pirates keren nu met een 1-1 stand terug naar Pittsburgh, in het hol van de leeuw zullen de Cardinals moeten doen wat begin deze week de Cincinnati Reds niet lukte: winnen.

Marlon Byrd vliegt over de thuisplaat
Marlon Byrd vliegt over de thuisplaat

‘Strikeout’ Tigers winnen in Oakland

De Detroit Tigers grepen in de eerste inning al een 3-0 voorsprong in Oakland, het was uiteindelijk genoeg om de Athletics te verslaan: 3-2 was de eindstand.

Max Scherzer won gedurende het reguliere seizoen al wedstrijd na wedstrijd en won gisteren ook zijn eerste postseason wedstrijd van dit seizoen. Of er meerdere zullen volgen dit jaar is nog maar de vraag maar in hun eerste wedstrijd wist de Tigers bullpen zich staande te houden en de voorsprong vast te houden.

De Tigers waren uiteindelijk verantwoordelijk voor zestien strikeouts aan de kant van Oakland, een record voor zowel Detroit (als werpend team) als Oakland (als team aan slag). Het hoogtepunt van de avond was echter wel van de kant van Oakland, Josh Reddick liet even een geweldig staaltje defense zien:

reddick.throw_.out_

 

 

 

 

 

 

 

Red Sox profiteren van blunders Rays

De Tampa Bay Rays zullen de eerste wedstrijd van hun series snel willen vergeten, in eigen huis waren de Boston Red Sox superieur en profiteerden ze maximaal van de fouten aan de kant van Tampa Bay: 12-2 was uiteindelijk de eindstand.

De Rays kwamen al snel 2-0 voor, maar toen ging het helemaal mis. Het begon in de vierde inning met een fly ball van David Ortiz, Will Myers leek hem te hebben maar stapte op het laatste moment vooruit. Het resultaat: een ground-rule double, en vanaf dat moment zouden de Red Sox niet meer terug kijken.

Waar de Rays veel fout deden, deden de Red Sox veel goed, zelfs Mike Napoli liet zien dat hij wel degelijk over wat baserunning kwaliteiten beschikt:

napoli

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast hadden alle negen Red Sox starters aan het einde van de dag een hit, ze zijn slechts het derde team, en het eerste sinds 1936 die dat in het postseason voor elkaar hebben gekregen.

Tot slot riep de actie van Napoli nog wel vragen op bij een journalist, gezien het grote aantal baarden bij de Red Sox:

Fear the beard...
Fear the beard…

On Deck

5:37 ET (23.37 NL Tijd)

Tampa Bay Rays @ Boston Red Sox (0-1)

TB Starter: David Price (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 10-8, 3.33 ERA)
BOS Starter: John Lackey (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 10-13, 3.52 ERA)

9.07 ET (03.07 NL Tijd)

Detroit Tigers @ Oakland Athletics (1-0)

DET Starter: Justin Verlander (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 13-12, 3.46 ERA)
OAK Starter: Sonny Gray (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 5-3, 2.67 ERA)

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen