Giants doen weer mee om titel, met dank aan Posey

Door

San Francisco Giants v Detroit Tigers

De San Francisco Giants mogen weer hopen op de titel in de NL West-divisie nu de achterstand op de Los Angeles Dodgers teruggebracht is tot twee wedstrijden. De comeback van de Giants kun je voor een groot deel op het conto schrijven van Buster Posey: de beste slagman in de National League sinds de All-Star Break.

Natuurlijk, mannen als Madison Bumgarner, Hunter Pence, Joe Panik en Yusmeiro Petit spelen ook een rol voor de ploeg die niet lang geleden op een straatlengte stond van de Dodgers (tien wedstrijden), maar het is de 2010 NL Rookie of the Year en de 2012 NL MVP die indrukwekkende cijfers produceerde over de laatste 24 wedstrijden.

(Zijn 0-uit-3 woensdag tegen de Arizona Diamondbacks niet meegerekend)

Niet gek wanneer je kijkt naar de statistieken in de tweede helft van het seizoen van de 27-jarige catcher/eerste honkman: .364 slaggemiddelde, .408 on-base percentage, een .598 slugging percentage met elf homeruns en 35 RBI’s in 53 wedstrijden.

Zijn wRC+ van 188 is ruim voldoende voor de eerste plaats en hij laat daarmee namen als Giancarlo Stanton, Josh Harrison, Russell Martin en Jonathan Lucroy achter zich.

Wat een verschil met de eerste helft van het seizoen waarin Posey, voor zijn doen, onder de maat presteerde met een .277/.333/.423 slashline met tien homeruns en 34 RBI’s in 85 wedstrijden. Cijfers waar menig speler overigens direct voor zou tekenen.

MVP?
Posey’s statistieken zijn iets minder vergeleken met zijn MVP-seizoen in 2012 waarin hij .336/.408/.549 ging met 24 homeruns, 103 RBI’s en een 7.7 WAR, maar je kunt hem zeker tot een outsider rekenen voor de NL MVP Award.

Stanton en Clayton Kershaw zijn dit seizoen echter van een ander niveau.

De Giants spelen nog tien wedstrijden in het reguliere seizoen, waaronder drie in Los Angeles tegen de Dodgers, dus een titel voor Posey & Co. is niet onmogelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen