30 in 30: Cincinnati Reds

Door

Vorig seizoen deden de Cincinnati Reds, zoals verwacht, mee om te divisietitel maar kwamen ze tekort om boven St. Louis en Pittsburgh te eindigen. Dankzij de nieuwe regelgeving was echter ook deze derde plek genoeg voor een wild-card maar daarin waren het de verrassende Pittsburgh Pirates die de Reds al snel naar huis stuurden.

Als gevolg van dit gebrek aan play-off succes moest Dusty Baker het veld ruimen en nam Bryan Price, tot voor kort nog de pitching coach van Cincinnati, zijn plek over.

216px-Cincinnati_Reds_Logo.svg Manager: Bryan Price
General Manager: Walt Jocketty
Stadion: Great American Ballpark
2013: 3de in NL Central (90-72)
2013 MVP: Joey Votto
World Series:
5
Pennants: 10
Divisies: 10
Wild cards: 1
Slagmannen: Werpers:
C Devin Mesoraco SP Johnny Cueto
1B Joey Votto SP Homer Bailey
2B Brandon Phillips SP Mat Latos
3B Todd Frazier SP Mike Leake
SS Zack Cozart SP Tony Cingrani
LF Ryan Ludwick CP Aroldis Chapman
CF Billy Hamilton RP Sean Marshall
RF Jay Bruce RP J.J. Hoover
DH RP Jonathan Broxton

Op papier is er niet veel veranderd bij de Reds maar toch zijn er wel drie belangrijke veranderingen doorgevoerd. Shin-Soo Choo vertrok en zijn aanvallende kwaliteiten zullen zeker gemist worden. Daar tegenover staat nu echter wel een basisplek voor Billy Hamilton, het jonge fenomeen dat vooral met zijn snelheid een groot wapen vormt.

Verder mocht de ervaren werper Bronson Arroyo ook vertrekken maar Tony Cingrani zal zijn plek zonder al teveel problemen overnemen terwijl ook Devin Mesoraco alles behalve een achteruitgang is als catcher ten opzichte van Ryan Hanigan.

Wild Card Game - Cincinnati Reds v Pittsburgh Pirates

Nieuw
RP Pedro Beato
SP David Holmberg
C Brayan Peña
IF Skip Schumaker
IF Ramon Santiago
OF Roger Bernadina

Weg
C Ryan Hanigan
OF Xavier Paul
IF Cesar Izturis
OF Shin-Soo Choo
SP Bronson Arroyo
RP Zach Duke
RP Nick Masset

2014 prognose
Zoals het de afgelopen jaren telkens het geval is geweest straalt de Cincinnati Reds line-up degelijkheid uit. Er staat een goede kern met Joey Votto, Jay Bruce en Brandon Phillips en echte zwaktes lijken er niet aanwezig te zijn.

Wat echter wel zorgwekkend is, is het gebrek aan kwaliteit in de breedte. Op de bank zitten mannen als Brayan Peña, Skip Schumaker en Ramon Santiago. Wanneer blessures toe zullen slaan is het maar de vraag hoe ze dit opvangen.

Verder was er natuurlijk gisteren het incident met Aroldis Chapman die vanwege zijn blessure een paar weken zal moeten missen. De bullpen zal dus onmiddellijk getest worden en J.J. Hoover zal voorlopig de taken als closer overnemen. De Reds zullen vast meedoen om de bovenste plek, maar of ze sterk genoeg zijn om de Cardinals van de troon te stoten durf ik nog te betwijfelen.

Player to Watch

Zoals gezegd zal Cincinnati het komend seizoen zonder Shin-Soo Choo moeten doen, en dus is het tijd voor Billy Hamilton om te laten zien dat hij goed genoeg is om elke dag centerfield te spelen voor de Reds. Het begin was vorig jaar in ieder geval al veelbelovend:

De vraag is echter vooral hoe hij zich aanvallend zal manifesteren. Vorig seizoen kreeg de snelle Hamilton slechts 19 at-bats en kwam hij tot een slaggemiddelde van .368. Als hij komend seizoen rond de grens van .300 kan slaan dan is hij met zijn snelheid een dodelijk wapen voor de Reds dat zij zeker goed kunnen gebruiken.

 

Alle previews op een rij:

National League

NL East

NL Central

NL West

Atlanta Braves Chicago Cubs Arizona Diamondbacks
Miami Marlins Cincinnati Reds Colorado Rockies
New York Mets Milwaukee Brewers Los Angeles Dodgers
Philadelphia Phillies Pittsburgh Pirates San Diego Padres
Washington Nationals St. Louis Cardinals San Francisco Giants

American League

AL East

AL Central

AL West

Baltimore Orioles Chicago White Sox Houston Astros
Boston Red Sox Cleveland Indians Los Angeles Angels
New York Yankees Detroit Tigers Oakland Athletics
Tampa Bay Rays Kansas City Royals Seattle Mariners
Toronto Blue Jays Minnesota Twins Texas Rangers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen