Greinke op DL na ruzie, Jansen pakt eerste save

Door

Los Angeles Dodgers v San Diego PadresLos Angeles Dodgers (6-3) @ San Diego Padres (2-7) 3-2

De Dodgers wonnen voor de tweede keer op rij met het kleinste verschil van de Padres. Dit keer werd het 3-2 en was het Nederlander Kenley Jansen die met een sterke negende inning zijn eerste save van het seizoen oppikte. Het meest opzienbarende moment van het duel vond echter plaats in de zesde inning toen de banken leegliepen nadat Dodgers-werper Zack Greinke Carlos Quentin al dan niet bewust raakte met een pitch. Het voorval zou iets te maken hebben gehad met Matt Kemp die eerder in de wedstrijd een pitch net over zijn hoofd kreeg. De centerfielder was in ieder geval snel bij de ruzie ter plekke, waarschijnlijk om eindelijk een keer iets te raken dit seizoen.

De brawl had overigens grote gevolgen voor Greinke, want hij moest het veld geblesseerd verlaten. Later werd bekend dat de pitcher een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen en dus acht tot tien weken is uitgeschakeld. Dodgers-manager Don Mattingly had geen goed woord over voor de actie van Quentin: “Die gozer bestormt de heuvel als een idioot en onze pitcher is daardoor nu weet ik hoelang uitgeschakeld.”

Oakland Athletics (8-2) @ Los Angeles Angels (2-7) 8-1

De A’s zijn hot. Nadat de ploeg de eerste twee wedstrijden had verloren, werden de volgende acht in winst omgezet. Gisteren moesten de Angels er voor de derde keer aan geloven en was de sweep dus compleet. De thuisploeg had geen goed antwoord op het sterke werpen van pitcher A.J. Griffin, die in acht innings slechts één punt en vijf hits hoefde toe te staan.

Texas Rangers (7-3) @ Seattle Mariners (4-7) 4-3

De Rangers verstierde het mogelijke feestje van King Felix. De ace van de Mariners kon namelijk in zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen zijn honderdste overwinning uit zijn loopbaan behalen, maar de ploeg uit Texas stak hier een stokje voor. Hernandez gooide dit duel wel zijn 1.500e strikeout gooien, maar dat was een schralen troost voor de uitzinnige fans.

Baltimore Orioles (5-4) @ Boston Red Sox (5-4) 3-2

Net als een dag eerder gaf de thuisploeg weer een voorsprong uit handen, al was het dit keer niet in de negende inning. Chris Davis blijft in uitstekende vorm verkeren en sloeg zijn zesde homerun van het seizoen, terwijl ook Adam Jones zich niet onbetuigd liet met twee RBI’s. De Orioles namen in de zevende inning de voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Niet zo vreemd als je de onderstaande indrukwekkende stat ziet:

 

Chicago White Sox (4-5) @ Washington Nationals (7-2) 4-7 De Nationals voltooide gisteren de sweep tegen de White Sox en kunnen zich nu gaan opmaken voor de clash met de Atlanta Braves. Harper en Zimmerman waren aan de kant van de thuisploeg allebei goed voor twee RBI’s, die daarmee de nodige steun gaven aan hun pitcher. Dan Haren moest namelijk liefst tien hits toestaan in vijf innings, maar dat was uiteindelijk wel goed voor de overwinning. Alex Rios van de White Sox sloeg overigens twee tweehonkslagen en verlengde daarmee zijn hitting streak naar vijftien wedstrijden.

New York Yankees (4-4) @ Cleveland Indians (3-5) Ook het vierde duel tussen de Yankees en de Indians werd uitgesteld in verband met het slechte weer. De twee afgelaste duels worden nu later in het seizoen ingehaald en daar is in ieder geval één Yankee wel blij mee:

Ook leuk om te lezen