Bulls stoppen ook winstreeks Knicks

Door

1recap1

New York Knicks @ Chicago Bulls 111-118

Na de Miami Heat is ook New York ten onder gegaan in het huis van de Bulls. Je kan de Bulls zo onderhand wel de ‘streak enders’ gaan noemen. Miami kwam naar Chicago met een winstreeks van 27 wedstrijden, terwijl de Knicks een winstreeks van 13 wedstrijden hadden opgebouwd. De Bulls hadden er een overtime voor nodig, maar pakten alsnog de zege.

Ondanks het verlies van de Knicks, had Carmelo Anthony een geweldige avond. De topscorer van de NBA noteerde maar liefst 36 punten en 19 rebounds. J.R. Smith kwam zoals gewoonlijk van de bank af en liet ook aardige cijfers noteren, hij kwam tot 28 punten en 14 rebounds. Het enige minpunt van Carmelo Anthony vandaag was zijn ‘field-goal’ percentage. Hij kwam namelijk niet verder dan 38% (13 uit 34).

Bij de Bulls missen ze nog een paar belangrijke spelers zoals Joachim Noah(voet) en Derrick Rose(knie). Maar dus ook zonder deze twee zijn de Bulls sterk genoeg om het tweede team uit de ‘eastern conference’ te stoppen. Dit kwam ook door het sterke spel van “Little” Nate Robinson. De Kleine man van de Bulls liet 35 punten noteren, waarvan 15 van achter de drie-punt lijn.

De volgende wedstijd voor de Bulls is vandaag in Toronto, waar ze Rudy Gay en de Raptors proberen te verslaan. De Knicks gaan op hun beurt naar Cleveland vandaag, om tegen de Cavaliers een winst te pakken.

Oklahoma City Thunder @ Golden State Warriors 116-97

Kevin Durant heeft zijn troon af moeten staan aan Carmelo Anthony als het gaat om de topscorer van de NBA, maar hij is vastberaden om deze zo snel mogelijk terug te pakken. KD liet 31 punten, 10 rebounds en 8 assists noteren. Hij kwam dus maar twee assists te kort voor een triple-double. Ook Kevin Martin was lekker bezig. In slecht negentien minuten speeltijd, verliet hij het veld met 23 punten.

Bij de Golden State Warriors was Stephen Curry de belangrijkste man, met 22 punten en zeven assists. Ook Jarret Jack was op dreef, hij eindigde de wedstrijd met negentien punten en zes assists.

OKC staat door deze overwinning nu weer eerste in de Western Conference. Ze staan nu 0.5 wedstrijden voor op de San Antonio Spurs. De Warriors zagen door dit verlies dat de Houston Rockets nu nog maar 0.5 wedstrijd achter ze staan om de race voor de zesde play-offplek.

Ook leuk om te lezen