Beste beschikbare Free Agents

Door

CJRWEi4UcAA8e8S

Je zou haast vergeten dat door al het transfergeweld, de DeAndre Jordan-saga en de Summer League-wedstrijden er spelers zijn die nog geen nieuwe werkgever hebben gevonden. Een top 5 van de best beschikbare Free Agents.

1) Josh Smith
De Sacramento Kings en de Los Angeles Clippers hebben hun pijlen gericht op Josh Smith. De 29-jarige forward, die afgelopen seizoen op straat werd gezet door de Detroit Pistons, speelde in de play-offs een aantal sterke wedstrijden voor de Houston Rockets. Kiest Smith voor de Kings, dan gaat hij samen spelen met zijn maatje Rajon Rondo. Beide mannen waren teamgenoten back in the day voor Oak Hill Academy.

2) J.R. Smith
J.R. Smith verliet de 2015 NBA Finals per hovercraft, maar de verwachting is dat de shooting guard terugkeert bij de Cleveland Cavaliers, althans, als het aan GM LeBron James ligt. Smith is op zoek naar een driejarig contract en heeft volgens bronnen nog geen gesprekken gehad met andere teams. De 29-jarige guard is niet te stoppen wanneer hij in the zone is, maar stelde teleur in de Finals: 11.5 punten met een schotpercentage van 31 procent en 29 procent driepunters.

3) Tristan Thompson
Ok. Hij heeft nog geen krabbel gezet, maar het moet wel heel raar lopen als Tristan Thompson komend seizoen niet in het shirt van de Cleveland Cavaliers speelt. De 24-jarige Canadees was een positieve ‘verrassing’ in de Finals en domineerde tegen de Golden State Warriors onder de borden: 13 rebounds gemiddeld. Het is wachten tot één van de partijen water bij de wijn doet.

4) Carlos Boozer
De man die ooit zijn haar bijkleurde met zwarte verf, is nog op zoek naar een club. De 33-jarige power forward was afgelopen seizoen bij de Los Angeles Lakers goed voor 17.8 punten en 10.3 rebounds per 36 minutes en heeft interesse gewekt bij de Toronto Raptors, Los Angeles Clippers, New Orleans Pelicans en Dallas Mavericks.

5) Jameer Nelson
De Denver Nuggets hopen Jameer Nelson te behouden voor de club en zien in hem een rol weggelegd als leermeester voor de jonge rookie Emmanuel Mudiay. De vraag is of Nelson in The Mile High City derde viool wilt spelen achter Ty Lawson en Mudiay, ervan uitgaande dat Lawson blijft. De eenvoudig All-Star was afgelopen seizoen goed voor 8.3 punten en 4 assists per wedstrijd.

Bonus) Tyler Hansbrough
Iemand interesse in Psycho T? Iemand? Als voorzitter van de Nederlandse Tyler Hansbrough Fanclub wil ik toch even benadrukken dat hij afgelopen seizoen voor de Toronto Raptors 9.2 punten en 9 rebounds per 36 minutes produceerde.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen