NBA Update: Jordan biedt excuses aan, ‘gierige’ Lillard

Door

Memphis Grizzlies v Los Angeles Clippers - Game Five

Voor de zoveelste keer staat DeAndre Jordan in de NBA Update, daarnaast ook een mooi verhaal over Damian Lillard op weg naar de Summer League in Las Vegas. Lees hier over de laatste ontwikkelingen in de wondere wereld van de NBA.

Jordan heeft spijt
Alle commotie rondom DeAndre Jordan kan nu eindelijk minder worden. Verschillende (leuke) podcasts en columns werden gemaakt over de center. Nu laat hij ook zelf iets weten. Via Twitter biedt hij publiekelijk zijn excuses aan richting eigenaar van de Dallas Mavericks, Mark Cuban. Het blijft voor iedereen de vraag of hij dit ook privé heeft gedaan richting Cuban.

Jordan heeft zich de afgelopen niet populair gemaakt bij de mensen in Dallas en zeker niet bij Mark Cuban zelf en Jordan zal zeker uitgefloten worden als hij komende seizoen in Dallas speelt. Twee uur later was Jordan alweer met zijn hoofd bij de Clippers en hoewel Cuban de spijtbetuiging van Jordan heeft gezien zal hij de tweet daarna toch liever vermijden.

Niet alleen DeAndre Jordan, maar ook journalist van ESPN, Chris Broussard, heeft zijn excuses aangeboden na een klein relletje op Twitter. Na verkeerde berichtgeving gingen Mark en zijn broer Bryan helemaal los op de journalist. In een reactie laat Broussard weten dat zijn manier van handelen niet correct is geweest.

Amar’e Stoudemire naar Miami Heat
De veteranenclub van de Miami Heat wordt uitgebreid. Stoudemire krijgt een éénjarig contract voor maar $1,5 miljoen. Sommige fans van de Heat hadden misschien nog gehoopt dat LeBron James terug zou komen naar Cleveland. De komst van Stoudemire maakt het voor hun ook niet veel beter.

De Heat zijn al een tijd bezig om weer richting de top te klimmen. Na het vertrekken van LeBron James stortte het team een beetje in elkaar en wist het afgelopen seizoen zelfs niet de play-offs te halen. Wel wist Pat Riley Dwayne Wade en Goran Dragic te behouden en vult het nu aan met enkele spelers. Kanshebber voor de titel zullen ze in ieder geval op deze manier niet worden.

Tim Duncan levert in
Na de uitschakeling van de San Antonio Spurs in de play-offs tegen de Los Angeles Clippers was er maar één vraag. Was dit het laatste wat we van Tim Duncan gezien hebben. De 39-jarige Duncan heeft, volgens verschillende bronnen, nu dan daadwerkelijk besloten om zijn contract te verlengen met maar liefst twee jaar.

Iedereen had het tekenen van het contract wel verwacht. Hij was immers hard bezig om LaMarcus Aldridge naar San Antonio te halen. Hij heeft wel een aardig bedrag hiervoor ingeleverd. Waar bij iedereen de salaris omhoog ging, zal hij iets meer dan $5 miljoen verdienen. Blijkbaar wil Duncan met de nieuwe speler nog zeker éénmaal de NBA titel winnen.

Gierige Lillard
Zou Lillard weten dat hij een nieuw contract heeft getekend van maar liefst $120 miljoen? Waarschijnlijk is het voor hem slechts een droom geweest. Normaal staat er een luxe privé vliegtuig klaar voor de ster uit Portland, maar ditmaal kiest hij er zelf voor om een normale vlucht te nemen.

Samen met C.J. McCollum gaat Damian Lillard richting de summer league in Las Vegas. Een leuk gebaar van de point guard, zo zien de fans dat hij ook ‘gewoon’ een mens is. Uiteindelijk krijgt hij nog wel wat luxe door bij de uitgang te mogen zitten. Iets meer beenruimte voor de lange Lillard.

Air Ball Towns
Een recordaantal bezoekers, 12422 fans, kwamen af op de summer league in Las Vegas. Daarin speelde de nummer één keuze van de draft, Karl-Anthony Towns, tegen de Los Angeles Lakers van de nummer twee keuze, D’Angelo Russell. Een goed begin was het zeker niet voor de rookie.

Hoewel dit zijn eerste punten zijn, was zijn eerste schot was meteen een air ball. In een reactie laat hij weten dat hij het schot helemaal niet wou nemen. Het was de spanning die het overnam. Zijn debuut was nog niet om naar huis te schrijven met maar twaalf punten, wel wisten de Timberwolves de winst binnen te slepen.

D’Angelo Russell had ook geen geweldig debuut, maar deed het ook niet onaardig. Met acht punten, zes assists, vijf rebounds en drie steals was hij aardig bezig in de wedstrijd. Daar tegenover mogen we wel vijf turnovers en zeven fouten noteren.

Ook leuk om te lezen