Rays dankzij krankzinnige wederopstanding naar play-offs

Door

Je staat na acht innings 7-0 achter in een wedstrijd die je moet winnen. Het overkwam de Tampa Bay Rays woensdagnacht. Vele supporters verlieten daarom Tropicana Field vroegtijdig, maar die kwamen van een koude kermis thuis. Onder leiding van een ontketende Evan Longoria kwamen de Rays terug en wonnen uiteindelijk na 12 innings met 8-7.

De zege betekende ook dat de ploeg van manager Joe Maddon de wildcard greep in de American League, mede doordat de enige overgebleven concurrent, de Boston Red Sox, een 4-3 nederlaag leden tegen de Baltimore Orioles.

Longoria kon het na afloop nog niet echt allemaal bevatten. ,,Het is een heerlijk gevoel dat deze homerun er nu voor gezorgd heeft dat we naar de play-offs gaan en dat we niet nog een play-off moeten spelen om die plek. Maar wie had dit kunnen denken tot de achtste inning? Niemand toch? Het is echt krankzinning.”

Zijn teamgenoot Johnny Damon kon het beter onder woorden brengen. ,,Het is verhaal uit een sprookjesboek,” oordeelde de designated hitter.

Zijn manager kon het minder goed bevatten. ,,Voor wat er vanavond allemaal is gebeurd zijn er geen woorden voor. Het is een wonder,” aldus Maddon.

De comeback over het gehele seizoen is zeker zeer indrukwekkend te noemen. De Rays keken op 4 september tegen een achterstand aan van negen wedstrijden en niemand leek serieus nog rekening te houden met een post-season in Tampa.

De Yankees voldeden hun sportieve plicht, vond Maddon. ,,Ze hebben ons echt ervoor laten werken, dat kan je wel zien gezien het scoreverloop. Voor mij zijn ze dus ook een echte kampioen. Ze hebben ons niks cadeau gegeven.”

Mark Texeira, goed voor een grandslam home-run voor de Yankees in derde inning, kon er na afloop wel om lachen. ,,Dit was een van de beste avonden in de MLB sinds jaren. Om daar onderdeel van geweest te zijn is apart. Ik denk dat alle fans, en dan zeker die van de Rays, dit wel hebben kunnen waarderen. Het was reclame voor de sport.”

Komende vrijdag wacht het eerste duel voor de Rays, wanneer ze op bezoek gaan in Texas en daar het opnemen tegen de Rangers.

Foto: dailycaller.com

9 Reacties
 1. Sjoerd 12 jaar ago

  Schitterende avond/nacht was het. Veel Boston fans zullen klagen over NYY dat ze zo’n voorsprong uit handen hebben laten glippen, maar als je als Boston zijnde weeer van Baltimore verliest heb je toch ook nergens recht op 🙂

  BTW het was Baltimore 4 – Boston 3

 2. Peter R 12 jaar ago

  Vrijwel geen enkele Boston-fan (me included) zal klagen over de Yankees. Alsof de Yankees met opzet nog 3 extra innings wilden spelen. En omgekeerd zou Boston ook niet zijn uiterste best doen om de Yankees een plezier te doen.

  Als je zo’n grote voorsprong verspeelt in minder dan een maand, dan verdien je niet beter. Er klopte in september echt geen zak meer van bij Boston.

  Maar ja, dit zijn weer de Red Sox waar ik een jaar of 25 geleden verliefd op ben geworden (dankzij een tv-serie notabene). Geen enkele club speelt zoiets klaar, to snatch away defeat from the jaws of victory.

  Ik dacht dat ik na 1986 en 2003 wel een en ander meegemaakt had. 1967 , 1975 en 1978 waren voor mijn tijd. Maar dit is weer een nieuw hoofdstuk op dat gebied.
  Zo, en nu nog wat slaap inhalen…

  • Sjoerd 12 jaar ago

   Waar zit de ‘Like’ button hier?! Slaap zit er voor mij nog even niet in. Mag nog vol aan de bak tot 18:00 🙁

 3. Neal 12 jaar ago

  Wat een drama, niet normaal. Dit soort acties ‘maken de sport zo mooi’, maar nu even niet.

  Eerlijk gezegd: Ik zag dit wel aankomen, alleen de manier waarop maakt het wel echt zuur.

 4. Jules Zane 12 jaar ago

  Dit verhaal is alleen echt mooi als de Rays nu de World Series winnen. In alle andere varianten zal dit het jaar van de twee bizarre collapses blijven en niet het sprookje van Tampa Bay.

  • Peter R 12 jaar ago

   Mij zal nu het eigenlijk worst wezen wie de World Series winnen, zolang het maar niet dat ene team is 🙂

 5. Post 12 jaar ago

  Ik ging rond 03.30 slapen (moest er om 06.30 weer uit om te werken) vanwege de Rain Delay. Wordt je wakker en zie je dat de Rays een gigantische comeback hebben gemaakt en dat de Red Sox slechts één out verwijderd waren van een overwinning. Wat een slotdag!

 6. Edwin 12 jaar ago

  Neem je ’s nachts een wedstrijd op, laat je de recorder expres langer aan staan, zie je nog de apetheose niet. Uiteindelijk houd je het niet en check de de mlb-site en wat je niet meer verwachtte (en hoopte) is dan toch gebeurt.

  Heb 2 jaar geleden een wedstrijd in Tropicana stadium gezien tussen de Rays en de Yankees en sindsdien fan van de Rays.

  Morgenavond 23.00 uur tegen Texas, ben er klaar voor! Waar ze vorig jaar uitgeschakeld werden door de Rangers, zie ik ze nu toch meer als favoriet, vooral na de intussen legendarische septembermaand.

  • Darch 12 jaar ago

   Ik heb ook ’n zwak voor de Rays. Razendknap wat ze daar dit seizoen, na te zijn kaalgeplukt in de winter, na die dramatische start, en met beperkte middelen, voor elkaar hebben gekregen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen