Must win voor Rays en Red Sox

Door

Een seizoen in de Major League duurt 162 wedstrijden. Genoeg tijd om een beslissing te forceren, toch? Niet voor de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays. Beide ploegen zijn in het bezit van hetzelfde record (90-71) en hebben de laatste wedstrijd in de competitie ervoor nodig om uit te maken wie de Wild Card gaat pakken.

Het kan zelfs nog gekker. Als er na komende nacht nog geen beslissing is gevallen zal er donderdag een extra wedstrijd komen tussen Boston en Tampa Bay. De Rays hebben daarin het thuisvoordeel, want de ploeg van Joe Maddon heeft dit seizoen het onderlinge duel met de Red Sox gewonnen. Hoog tijd om een voorbeschouwing te maken. Welke starters mogen aantreden tegen de New York Yankees en de Baltimore Orioles?

Red Sox @ Orioles

De Baltimore Orioles hebben dit jaar het nummer van de Boston Red Sox. Wat een eenvoudig programma leek voor Boston om via Baltimore de Wild Card te pakken, werd een heel ander verhaal. Josh Beckett, Jon Lester, Jonathan Papelbon, het maakte voor de Orioles niet uit wie ze tegenover zich hadden.

De enige speler van de Red Sox die niet lijkt mee te gaan in de malaise van de maand september is Jacoby Ellsbury. De outfielder speelt als een MVP en had dinsdag een belangrijk aandeel in de 8-7 overwinning op de Orioles door met een homerun een achterstand van 0-1 om te buigen in een 2-1 voorsprong.

De Red Sox moeten vannacht winnen en sturen daarvoor Lester op de heuvel. Normaal een zekerheid, maar niet in de maand september. Lester heeft een 1-3 record met een ERA van 5.96 en moest in 25.2 innings 31 honkslagen en 17 runs toestaan. De Orioles starten met Alfredo Simon. Taak aan de Red Sox om vroeg op voorsprong te komen.

Yankees @ Rays

Dankzij de instorting van de Red Sox in de maand september maken de Tampa Bay Rays kans om de playoffs te halen. Daar zag het er niet naar uit aan het begin van deze maand met een achterstand van negen wedstrijd. De Rays konden het al eerder beslissen, maar wisten vorige week in New York niet te profiteren van een B-team.

Neemt niet weg dat de Rays een gevaarlijke ploeg hebben. Ze hebben met David Price, James Shields en Jeff Niemann uitstekende startende werpers en zijn op dit moment zowel aanvallend als verdedigend beter dan de Red Sox. “We zijn bezig met een geweldige run”, aldus Ben Zobrist van de Rays. “We hebben helemaal niets te verliezen.”

De Rays sturen komende nacht David Price de heuvel op tegen de Yankees. Manager Joe Girardi heeft nog niet bekend gemaakt wie er voor de Yankees gaat starten en gezien het feit dat de ploeg al geplaatst is lijkt een zege voor de Rays een zekerheid. Ik hoor veel mensen zeggen dat eigenlijk NY vol voor de winst moet gaan. Liever de Red Sox met een shaky rotation ontmoeten in de ALCS dan de Rays.

1 Reactie

Ook leuk om te lezen