Price gooit 12 K’s in zege tegen Indians

Door

Vrijdagavond hebben de Tampa Bay Rays de Cleveland Indians verslagen met 5-0. Rays’ pitcher David Price had 12 strikeouts en zowel Casey Kotchman als Sam Fuld sloegen een home run. In zeven innings liet Price vier hiets en twee walks toe.

,,Hij kan pitchen zoals hij wil,” zei Indians manager Manny Acta. ,,In de laatste wedstrijd die hij tegen ons gooide waren 92 percent van zijn pitches fastballs. Hij domineerde ons. Vandaag gooide hij een mix van pitches en bekwam hetzelfde resultaat.”

De Rays namen een 4-0 voorsprong in de tweede inning door two-run home runs van Kotchman en Fuld tegen Indians pitcher Josh Tomlin. Die liet in zes innings vier runs en tien hits toe. Cleveland heeft nu drie wedstrijden op rij verloren maar staat nog steeds aan kop in de American League Central.

Reliefpitchers Joel Peralta en Adam Russell werkten elk een inning af zonder een hit toe te laten. Matt Joyce, Tampa Bay’s rightfielder had drie hits in vier at-bats en brengt nu zijn batting average op .377, het beste in de Major League Baseball.

Bij Cleveland zag Grady Sizemore terug wat actie na zijn verblijf op de disabled list. Hij mocht aandraven als designated hitter maar was 0-4 met twee strikeouts. Carlos Santana werd naar de zevende plaats in de slagorde opgeschoven. Hij was 0-19 voordat hij in de tweede inning een double sloeg.

Foto: bleacherpreachers.com

 

Ook leuk om te lezen