Eerste NHL-spelers zetten handtekeningen in Europa

Door

Eergisteren meldden we het naar aanleiding van het officieel worden van de NHL-lockout al, vandaag gebeurde het dan ook echt: de eerste spelers hebben hun handtekening gezet onder een Europese contract en zullen zeer binnenkort in onder andere de Russische KHL, Tjechische Extraliga en de Zwitserse National Liga A te bewonderen zijn.

Evgeni Malkin (Penguins) en Sergei Gonchar (Senators) waren er als eerste bij en tekende bij de Metallurg Magnitogorsk. Een club die niet geheel onbekend is voor Malkin, de NHL-ster beschaatste daar namelijk van 2003 tot 2006 al het ijs. Even later blijkt ook een derde speler richting Metallurg te gaan, en wel Nikolai Kulemin (Maple Leafs).

Tot een rijtje andere NHL-spelers die officieel vertrekken richting het koude oosten, behoort ook Ilya Kovalchuk (Devils). Hij gaat aan de slag bij SKA St. Petersburg. Pavel Datsyuk (Red Wings) kwam op zijn beurt to een deal met de AK Bars. In Zwitserland werd een stevige slag geslagen door HC Davos uit het kanton Graubünden, die Rick Nash (Rangers, foto) en Joe Thornton aan zich wisten te binden.

Tot slot wist het Tsjechische Extraliga-team HC Kladno een goede slag te slaan in de spelerstrijd door Jaromir Jagr (Stars) en Tomas Plekanec (Canadiens) aan te trekken. Beiden heren zijn geen toevallige keuze, aangezien Jagr eigenaar is van Kladno, en Plekanec in het dorp in kwestie is geboren en ook al eerder voor deze ploeg speelde.

Naast deze noemenswaardige ondertekeningen zijn er nog een hoop losse transfers aan de gang, maar zijn er ook nog een aantal sterren die nog geen honderd procent zekerheid hebben over hun KHL-overstap. Wij zijn met name benieuwd naar Alex Ovechkin (Capitals) die, zo lijkt het, richting CSKA Moscow gaat, in plaats van naar zijn oude club Dynamo Moscow. Ook Ilya Bryzgalov (Flyers) en Sidney Crosby (Penguins) hebben aangegeven hun ogen op de KHL gericht te hebben, maar hebben nog geen contract ondertekend op het moment van schrijven.

Het lijkt er al met al op dat de KHL een stuk aantrekkelijker wordt dit jaar, al zal dit slechts een kleine pleister zijn op de wonden van de velen NHL-fans.

Dit artikel werd geschreven door Bastiaan Boelhouwer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen