Recap CCL: Real Salt Lake mag nog hopen

Real Salt Lake mag nog hopen op een vervolg in de Noord-Amerikaanse Champions League, de zogeheten Concacaf Cup. Op bezoek bij Tauro FC, de kampioen van Panama, wonnen de Amerikanen met 0-1. De bevrijdende treffer viel in de absolute slotfase van het duel. Dankzij de overwinning is het bereiken van de knock-outfase nog steeds een mogelijkheid voor de ploeg uit Salt Lake City. Op 23 oktober wacht een cruciaal treffen met Herediano uit Costa Rica.

De bezoekers oefenden het gehele duel druk uit op de gastheren, maar de ploeg uit Panama hield lang stand. Twee minuten in blessuretijd stuurde Javier Morales spits Alvaro Saborio (foto) diep, die Tauro-doelman Vladimir Villareal omspeelde. De goalie trok aan de noodrem, waardoor de bal op de stip belandde. Onder een hels fluitconcert bleef Saborio kalm vanaf elf meter.

Tauro is nu praktisch uitgeschakeld, maar het kan Salt Lake wél een enorme dienst bewijzen door op 25 september te stunten tegen Herediano. In het poultje van drie staat Tauro onderaan met nul punten, heeft Salt Lake zes punten uit drie duels en behaalde Herediano de volle buit uit twee wedstrijden. Alleen de nummer één uit iedere groep plaatst zich voor de volgende ronde.