SportAm Top 50 free agents in MLB: 35-31

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. 

35.            Jeremy Affeldt (34) – RP – San Francisco Giants

De sublieme negende inning van Affeldt in Game 4 van de World Series staat nog vers op ons netvlies. Affeldt schakelde Miguel Cabrera, Prince Fielder en Delmon Young uit. De lefty, die het dit jaar sowieso erg goed deed met een 2.70 ERA in 67 wedstrijden, zou graag in San Francisco blijven en ook de Giants willen hem graag behouden. Het enige waar het fout kan gaan is in de onderhandelingen over de duur van het contract. Affeldt zal een meerjarig contract vragen met in het achterhoofd zijn sterke seizoen, terwijl de Giants kunnen counteren met het feit dat zij nog twee goede lefty relievers hebben in de bullpen.

34.            Shane Victorino (32) – CF – Prediction: San Francisco Giants

‘The Flyin’ Hawaiian’ kennen we vooral als center fielder van de Phillies, maar halverwege dit seizoen werd hij door Philadelphia getrade naar de Dodgers. De kans dat hij daar terugkeert is erg klein. Buiten het feit dat hij niet heel goed presteerde, is er in het outfield van de Dodgers simpelweg geen ruimte. Met Matt Kemp, Andre Ethier, Carl Crawford en top prospect Yasiel Puig zitten ze overvol. Victorino kan met zijn switch-hitting, snelheid en defense nog altijd van waarde zijn voor een contender. De Giants of de Braves zijn in het geval dat zij respectievelijk Angel Pagan en Michael Bourn niet kunnen resignen, de grote favoriet.

33.            Jonathan Broxton (29) – RP – Prediction: Cincinatti Reds

Deze voormalige flamethrower keerde na langdurig blessureleed terug in de Majors. Bij de Royals opende hij het seizoen als closer en pakte hij 23 saves. Via een trade kwam hij bij de Reds terecht als setup man voor Aroldis Chapman. Hij is niet meer de power pitcher van weleer en gooide nog nooit zo weinig strikeouts. Toch was hij erg succesvol en zou hij kunnen proberen om ergens als closer te tekenen. Bij een contender zal hij eerder een setup man worden. Er zijn een hoop mogelijkheden, maar de Reds lijken hem terug te willen halen. Ook daar zou hij uiteindelijk closer kunnen worden als zij beslissen Chapman te laten starten.

32.            Sean Burnett (30)            – RP – Prediction: Washington Nationals

Opnieuw een lefty reliever in de lijst en waarschijnlijk degene met de beste nummers. In 70 wedstrijden voor de Nationals gooide hij 57 strikeouts in 56 2/3 innings en dat betekent dat hij meer was dan een gewone LOOGY. Zijn ERA van 2.38 suggereert al dat hij het goed doet tegen zowel links- als rechtshandige slagmensen, toch slaan righties hem aanzienlijk beter dan lefties. De verwachting is dat de Nationals hem terug willen hebben, omdat hij een belangrijke leider kan zijn voor de jonge bullpen van de Nats.

31.            Cody Ross (32) – OF – Prediction: Boston Red Sox

Ross kwam vorig jaar op de free agent markt nadat hij in 2010 belangrijk was geweest voor de Giants, toen zij hun eerste titel in ruim 50 jaar wonnen. Hij tekende toen een éénjarig contract bij de Red Sox. Een geslaagd experiment, want Ross is het type speler dat past in Boston. Hij ligt ook goed bij Red Sox Nation en nieuwe manager John Farrell heeft al aangegeven gecharmeerd te zijn van Ross, die op alle plekken in het outfield uit de voeten kan. Ross sloeg 22 homeruns en maakte daarmee goed gebruik van de Green Monster. Bovendien moeten de Sox op zoek naar outfielders die naast Ellsbury kunnen spelen.

Free agents 50-46 | 45-41 | 40-36

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen