Love en Brown krijgen een schorsing aan de broek

Door

 

Het ging afgelopen zaterdag in Minnesota even niet over een mooie pass van Ricky Rubio of een vernietigende dunk van Derrick Williams. Nee, na afloop van de wedstrijd tegen de Houston Rockets had iedereen het over ‘de trap’ van Kevin Love tegen Luis Scola. De scheidsrechters misten het voorval, maar nu krijgt Love toch een schorsing van twee wedstrijden aan de broek. Was er opzet in het spel, of niet?

De clash gebeurde in het derde kwart, nadat Scola zijn schotpoging ziet mislukken en veel te makkelijk naar de grond gaat. De Timberwovles veroveren de bal en beginnen aan de fast break, waardoor alle ogen gericht zijn op het spel. Ondertussen ligt Scola nog op de grond en blijkt in de herhaling dat Love zijn voet afzet in de borstkas van de Argentijn.

De NBA heeft de beelden nog eens rustig bekeken en bestraft het vooral nu met een Flagrant-Two Foul en een schorsing van twee wedstrijden. Love komt nu niet in actie tegen Sacramento en Memphis. Je kunt in de video niet zien of Love met opzet zijn voet in het lichaam van Scola plant, maar beide heren vochten in de eerste helft al stevige duels uit. Na de wedstrijd stapte Love de kleedkamer van Houston binnen en bood hij zijn excuses aan.

Mike Brown voor één wedstrijd geschorst

Niet alleen in Minnesota, maar ook in Utah was het afgelopen zaterdag raak. Mike Brown is bestraft met één wedstrijd schorsing en een boete van 25.000 dollar nadat hij scheidsrechter Zach Zarba duwde (dat zou ik ook doen met zo’n achternaam). De coach van de Lakers verloor de controle nadat Earl Watson de bal afpakte van Pau Gasol. Brown zag er overduidelijk een fout in; de scheidsrechters niet. Brown kookte van woede en haalde verhaal bij het arbitrale trio.

Assistent-coach John Kuester neemt komende nacht de honeurs waar als de Lakers het opnemen tegen de sterke Philadelphia 76ers. En Brown? Die bekijkt de wedstrijd in het hotel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen