The Big Apple moet hopen op een mirakel

Door

De New York Knicks hebben best een bewogen seizoen achter de rug. Zo’n seizoen kunnen doorstaan voorspelt toch veel goeds in de series tegen de Heat zou je denken? Niets is minder waar, want na het blessurevolle, conflictrijk seizoen staan de Knicks nu al meteen 2-0 achter tegen de Big Three.

De eerste partij tussen de Knicks en de Heat bleek een lachertje. Carmelo ‘Melo’ Anthony haalde alles uit zijn kast om de bal door de basket te krijgen, maar slaagde amper drie keer in zijn opzet. Hij was goed voor 11 punten en 10 rebounds. De Knicks konden ook niet rekenen op de defensieve kracht van Chandler want die had te maken met griep. De andere superster van de Knicks, Amar’e Stoudemire nam amper zeven pogingen en scoorde er maar twee van. Stat had een povere 9 punten.

Daarenboven was LeBron James HOT en kreeg hij ook de nodige vrijworpen om hem nog HOTTER te maken. James was goed voor 32 punten en was bij momenten unstopable voor de lakse defense van de Knicks.

Slechter kan het toch niet worden denk je dan? Toch wel, want laat in de partij gaat het enige andere defensieve lichtpunten van New York, Iman Shumpert, door zijn knie. Resultaat: out voor de rest van de playoffs. Ook veteraan Baron Davis was niet in goede doen. Hij startte goed aan de partij en maakte snel 10 punten, maar sukkelde daarna met rugproblemen. Gevolg van deze tegenslagen was dat New York een pak slaag kreeg en met een dertiger kon beschikken.

Game two ging er iets anders aan toe, maar toch werd het nogmaals bevestigd dat dit New York niet voldoet aan de vooropgestelde eisen.  Anthony kon na 24 shotpogingen toch 30 punten maken en plukte nog 9 rebounds. Stoudemire werd ook wakker en was goed voor 18 punten (wat nog niet voldoende was voor Stat). Chandler en J.R. Smith waren beiden goed voor 13 punten.

Toch waren de Knicks niet opgewassen tegen de Heat. Wade (25 punten), Bosh (21 punten) en James (19 punten) lijken op weg te zijn naar een sweep. De grote sterren spelen altijd heel goed in Madison Square Garden en LeBron heeft daar al een aantal keer zijn arsenaal tentoongesteld. De Knicks fans zullen hem wellicht een ‘warm’ onthaal geven, maar dat zal de Big Three niet wakker houden.

De nieuwste ontwikkeling in de Big City Blues is dat Stoudemire na de tweede partij op een brandbluskast sloeg en zich daardoor behoorlijk bezeerd had. Niemand van de Knicks organisatie wilde hier veel over kwijt, maar uit de korte reacties van de spelers/coaches lijkt het er sterk op dat Stat er niet zal bij zijn in game three en misschien ook niet voor de rest van de series.

Na Jeremy Lin (die graag deze play-offs terug wilde terugkeren) en Iman Shumpert is dit al de derde speler van de starting line-up die zich blesseerde. Het was al een David vs. Goliath-type series, maar het feit dat David nu ook al een gebroken been heeft en blind is, maakt de zaken niet gemakkelijker.

The Big Apple zal nog even moeten wachten op het kampioenenbal, tenzij er een paar mirakels zich voordoen. Zoals de kaarten nu liggen, lijkt er weinig tegenstand te zijn voor dit Heat-team om all the way te gaan en dan kan LeBron zich eindelijk verantwoorden voor  het ongepast gebruik van de titel ‘King’. Soon to be, finally King with a ring.

Foto: wheretowatch.com

Ook leuk om te lezen