Jordan beboet na uitspraken tijdens lockout

Door

De NBA heeft legende Michael Jordan een boete opgelegd. His Airness moet 100.000 dollar betalen nadat hij de regels rondom de lockout had overtreden.

De eigenaar van de Charlotte Bobcats zou zich openlijk hebben uitgesproken over de lockout en daarbij ook een speler genoemd hebben. Dit is in strijd met de regels die de NBA heeft opgelegd rondom de lockout.

In een interview die Jordan hield met de The Herald Sun, een Australische krant, vertelde hij dat hij vond dat de tv-gelden eerlijk verdeeld zouden moeten worden. ,,We hebben veel financiële hulp nodig, daar is niks aan gelogen. Als we dan de opbrengsten beter kunnen verdelen zou dat heel veel schelen.”

Daarnaast noemde hij ook nog de naam van Andrew Bogut, de Australische center van de Milwaukee Bucks.

,,Maar sterren zoals Bogut hebben ook bepaalde eisen die ze vragen van teameigenaren. Alleeen kunnen we niet met alles instemmen, aangezien de spelers ook zich moeten realiseren dat wij de afgelopen jaren verlies hebben geleden.”

De spelersvakbond ziet geen heil in huidige plan van teameigenaren. Zij zien meer in een plan zoals de NFL en de MLB hebben, om zo clubs financieel beter te helpen.

De eerste gesprekken tussen de NBA en de spelersvakbond zijn achter de rug, maar van een naderende oplossing is nog geen sprake.

1 Reactie
  1. SGT-Punani 12 jaar ago

    valt nog mee. ook al is het natuurlijk erg veel geld. maar toen de lock out net begon werd en door de nba lees david stern lees de nba maffia gedreigd met een boette van 1 miljoen dollar.
    dus 10 procent van de oorsprokelijke boete. deden ze dat ook maar met de verkeers boetes in nederland………

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen