Knicks magie kwijt in Orlando

Door

Na de indrukwekkende zege in Miami ging een ieder er eens goed voor zitten. Carmelo Anthony’s New York Knicks, zouden ze…? Konden ze…? Nee, dus. Al in Orlando bleek de magie verdwenen: 116-110.

Edoch: even, heel even, leek het erop dat de Knicks de basketballwereld opnieuw versteld zouden doen staan. Na een moeizame start prijkte er in Orlando bij rust namelijk een voorsprong van elf punten in New York’s voordeel op het bord. In het tweede bedrijf ging de ploeg echter alsnog genadeloos op het gezicht.

Aanvallend zat het, hoewel vooral bij de Grote Drie, wel snor bij de Knicks. Chauncey Billups en Amare Stoudemire tekenden beiden voor 30 punten, terwijl Anthony daar nog eens 25 aan toe voegde. De rest van de ploeg (totaal schotpercentage 37 procent) gaf hoegenaamd niet thuis.

Voeg daarbij dat de ploeg na rust weer verviel in het niet-verdedigen (slechts twee rebounds voor Stoudemire), en het verhaal is verteld. New York had geen antwoord op met name Dwight Howard, die zorgde voor dertig punten en zestien rebounds.

Saillant was daarbij dat de Magic het moesten stellen zonder guard Gilbert Arenas (knieblessure), terwijl forward Hedo Turkoglu na vier minuten in de tweede helft werd weggestuurd vanwege schreeuwen vanaf de bank.

Melo’s Knicks staan nu op twee keer winst en twee keer verlies, en de ploeg heeft intussen meer vragen opgeroepen dan beantwoord. Wisselvalligheid lijkt vooralsnog troef, al kijkt geen van de huidige top drie in het oosten (Boston, Miami en Chicago) uit naar een playoff-confrontatie met de Knicks. Teveel matchup-problemen.

New York vestigt daarbij z’n defensieve hoop op Jared Jeffries die de ploeg dinsdag kwam versterken. Jeffries kocht vorige week z’n contract bij de Houston Rockets af.

Zie hier de samenvatting tussen de Knicks en de Magic.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen