#14 VCU geen partij voor #12 Villanova

Door

Progressive Legends Classic

Gisteren vond er één wedstrijd plaats tussen gerankte teams. #14 VCU nam het in de halve finale van de Progressive Legends Classic op tegen de #12 Villanova Wildcats, maar echt spannend werd de wedstrijd nooit. Na een sterk begin in de tweede helft won Villanova eenvoudig met 77-53.

Aanvallend kon VCU, dat in haar vorige wedstrijd telkens meer dan 85 punten scoorde, in de tweede helft het tempo van Villanova niet bijbenen. Daarnaast had ook de havoc defense niet het gewenste effect want de Wildcats hadden zelfs meer steals (5) dan de Rams (3).

In de finale van de Progressive Legends Classic, die wordt gehouden in het Barclays Center in Brooklyn, neemt Villanova het op tegen #19 Michigan. De Wolverines rekenden in de andere halve finale af met de Oregon Ducks, 70-63 was de eindstand.

In de eerste ronde van de Maui Invitational op Hawaii waren er nog geen verrassingen. #2 Arizona won haar openingswedstrijd met 72-53 van de Missouri Tigers in een wedstrijd het trio van Arizona-forwards (Hollis-Jefferson, Stanley Johnson & Brandon Ashley) veel indruk maakte.

Verder staat ook de finale van de CBE Legends Classic vast. De #13 Iowa State Cyclones wonnen zelf met 84-74 van de Alabama Crimson Tide, onder andere dankzij 28 punten van Georges Niang.

In de finale nemen zij het op tegen de Maryland Terrapins die afrekenden met de Arizona State Sun Devils. De Terrapins wonnen met 78-73 en grote uitblinker was freshman guard Melo Trimble die maar liefst 31 punten noteerde. Hiermee zette hij een record, want nog nooit scoorde een freshman namens Maryland dusdanig veel punten in één wedstrijd. Een speler om in de gaten te houden:

Verder hadden de #3 Louisville Cardinals het wel heel makkelijk gisteravond:

Voor Savannah State zou het leed uiteindelijk eindigen bij een 26-87 stand in het voordeel van Louisville.

En tot slot was er een blamerende nederlaag voor de Indiana Hoosiers. De ploeg, die vorige week nog het gerankte SMU versloeg, verloor in eigen huis met 88-86 van het kleine Eastern Washington. Hiermee kwam een indrukwekkende reeks van 42 non-conference overwinningen op rij tot een einde, en gingen de fans zeer ontevreden terug naar huis.

Overige uitslagen

#11 Kansas Jayhawks vs. Rider Broncs, 87-60
BYU Cougars vs. #15 San Diego State Aztecs, 87-92 (2OT)
#20 Michigan State Spartans vs. Santa Clara Broncos, 79-52

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen