MLS Playoffs: Henry maakt uitzondering en speelt op kunstgras

Door

MLS Playoffs Thierry Henry New England Revolution v New York Red Bulls - Eastern Conference Final - Leg 1

Thierry Henry heeft nog nooit voet gezet op het kunstgras van het Gilette Stadium, thuis van de New England Revolution. Zijn chronische achillespees blessure weerhield hem hiervan, maar voor de MLS Cup maakt de stylist een uitzondering.

Na het teleurstellende resultaat in de eerste van de twee ontmoetingen met de NE Revs (1-2 verlies) ter ere van de halve finale van de MLS Cup, liet Henry weten aanstaande zaterdag wel zijn opwachting te maken op het kunstgras in New England.

“Ben je nu blij?”
De afgelopen weken werd hem vaak de vraag gesteld of hij de stap zou gaan wagen, maar hij onthield zich tot gisteren van een definitief antwoord. “Ik speel, ben je nu blij?” liet Henry optekenen.

De nu 37-jarige Henry onthield zich sinds zijn komst naar de Red Bulls van het spelen op kunstgras, vanwege zijn chronische achillespees blessure. Maar zal zaterdag dus wel zijn opwachting maken in de alles-of-niets wedstrijd voor New York.

“Het enige is.. dat wanneer mijn achillespees het niet volhoudt, dan ben ik op vakantie als we niet doorgaan naar de finale,” zei Henry. “Ik weet zeker dat mensen het weinig kan schelen wanneer ik niet meer kan lopen na de wedstrijd. Maar dat is nou eenmaal hoe het is.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen