FC Dallas verslaat in extremis Toronto FC

Seattle Sounders v FC DallasFC Dallas blijft het prima doen in de MLS. Vannacht boog de ploeg uit Texas een 1-0 achterstand tegen Toronto FC, om in een 2-1 overwinning. Blas Perez was de gevierde man, hij schoot twee minuten voor tijd de thuisploeg naar de verdiende overwinning. Door de zege komt FC Dalles op zestien punten uit zeven wedstrijden en staat de ploeg bovenaan in de Western Conference.

In het Toyota Stadium kwamen de bezoekers sterk uit de startblokken, na ruim twintig minuten spelen was het Issey Nakajima die Toronto FC de voorsprong bezorgde. FC Dallas verdedigde slecht uit na een corner, en de bal kwam voor de voeten van Nakajima die hard uithaalde. Doelman Chris Seitz kon in eerste instantie nog redden, maar een tweede poging van Nakajima was de doelman te machtig.
Na het doelpunt kwam de thuisploeg beter in het spel. En nog voor rust viel de verdiende gelijkmaker. Matt Hedges kopte keurig binnen na een uitstekende hoekschop van de Braziliaan Michel,
Even later was het zelfs bijna 2-1 na wederom een hoekschop, waar de thuisploeg er veel van kreeg. David Texeira kopte prima tussen de palen, maar doelman Julio Cesar had een prima redding in huis en behoedde Toronto voor een achterstand.

Ook na rust bleef FC Dalles de betere ploeg. Fabian Castillo was zeer dichtbij een treffer, maar zijn pegel ging rakelings voorlangs het doel. Toronto FC moest het hebben van een sporadische counter om gevaarlijk te worden. Michael Bradley had een prima steekbal in huis op de Braziliaan Jackson, maar die wist doelman Seitz niet te verschalken.
Castillo bleef gevaarlijk aan de kant van Dallas, de middenvelder had wederom een prima schot in huis, maar de bal ging wederom nipt over en naast. Naarmate de tijd verstreek kreeg Toronto FC meer en meer hoop een gelijkspel, maar de thuisploeg bleef alles geven. De beloning kwam alsnog voor de thuisploeg, na een vrije trap van Michel kwam via het hoofd van Keel en Hedges voor de voeten van Blas Perez terecht. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot FC Dallas alsnog naar een terechte overwinning tegen Toronto FC.

Voor Toronto FC is dit al de derde nederlaag in vier wedstrijden. Allemaal wedstrijden waarin sterspeler Jermain Defoe niet meedeed.

Philadelphia Union 0-0 Houston Dynamo

Chicago Fire 1-1 New England Revolution

Real Salt Lake 1-0 Portland Timbers