Mavs kunnen niet stunten tegen oerdegelijke Spurs

BannerPlayoffs

Ondanks dat niet iedereen even gecharmeerd is van de San Antonio Spurs – het woord saai valt vrij vaak – beginnen ze gewoon weer als number one seed aan de play-offs. De Dallas Mavericks leken zondag heel even dichtbij een stunt, maar wisten in de laatste zeven minuten van de wedstrijd maar één field goal te produceren. En daardoor ging de thuisploeg er uiteindelijk alsnog ’gewoon’ met de 90-85 overwinning vandoor voor een 1-0 voorsprong in de serie.

Verrassend? Eigenlijk niet gezien de laatste negen wedstrijden tussen de twee ploegen allemaal door de ploeg uit San Antonio gewonnen werd. De Spurs zijn – zoals elk seizoen – weer een favoriet voor de NBA Finals, ondanks dat de ploeg redelijk wat oudgedienden in huis heeft. Maar juist die ervaring lijken de Spurs vaak de doorslag te geven. In het eerste kwart kwamen Dirk & Co er niet aan te pas en konden zij maar twaalf punten op het bord krijgen, tegenover 21 voor San Antonio.

Zeven lange minuten
In het tweede kwart leken de Mavs eindelijk wakker en zo stond het bij halftime 44-43. Het derde kwart ging gelijk op waardoor er aan het begin van het vierde kwart nog van alles mogelijk was. De zoveelste upset aan het begin van deze play-offs leek vorm te gaan krijgen.

De crux zat hem dus in de laatste zeven minuten van de wedstrijd. In die laatste fase hield de defense van de Spurs de offense van de Mavs op slechts één field goal, die note bene ook nog eens pas in de allerlaatste seconde viel. En dus mogen de Mavs over enkele dagen proberen om toch nog met een 1-1 stand naar Dallas te verkassen.

Topscorers
De starting five aan de kant van Dallas konden samen slechts 39 punten maken. Enkel Devin Harris liet vorm zien en was goed voor negentien punten. Aan de zijde van de Spurs lieten de ’oudjes’ zien wanneer het ijzer gesmeden dient te worden. Tim Duncan was goed voor 27 punten, Tony Parker prikte er 21 binnen en Manu Ginobili voegde er nog eens zeventien aan toe. Kawhi Leonard en Tiago Splitter waren ook nog eens goed voor respectievelijk tien en elf rebounds.

Spurs’ coach Gregg Popovich had, ondanks het belang van de wedstrijd, een boodschap voor sideline reporter Craig Sager die strijdt tegen leukamie. En pak de zakdoeken er maar bij, want het was de zoon van Sager die het interview deed met Pop.