Op zijspoor belandde Ghanees in verband gebracht met MLS

Door

boateng

Nu de MLS in populariteit stijgt, worden steeds meer grote namen in verband gebracht met een transfer naar de Amerikaanse voetbalcompetitie. Afgelopen weken klonken de namen van Cristiano Ronaldo, Daniele De Rossi, Mario Balotelli en Rafael van der Vaart door de wandelgangen. Kevin-Prince Boateng is de volgende in het rijtje.

Zijspoor
Het gaat niet voortvarend met Schalke 04 in de Bundesliga, de ploeg staat 5e en speelde afgelopen weekend nog gelijk tegen laagvlieger Hertha BSC. Kevin-Prince Boateng heeft tijdens de voorgaande periode zijn basisplek verloren bij die Königsblauen. De in Duitsland geboren Ghanees speelt dit seizoen een stuk minder goed als in zijn eerste seizoen bij Schalke 04, waar hij toen nog een onbetwiste basisklant.

Verkoop
Nu het slecht gaat met Schalke 04, zou het bestuur eraan denken om Boateng te verkopen, of zelfs transfervrij te laten vertrekken. Met een salaris van zo’n 8 miljoen euro per jaar, drukt de Ghanees behoorlijk op de begroting en lijkt een rol als bankzitter onmogelijk voor hem als grootverdiener.

Duitse media berichtten dat Boateng een prijskaartje heeft van 5 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan het aankoopbedrag van 10 miljoen wat Schalke betaalde aan AC Milan twee jaar geleden, maar de Duitsers willen af van Boatengs megasalaris.

kevin prince
Boateng heeft zijn basisplek onder trainer Di Matteo verloren

MLS
Een aantal clubs hebben inmiddels interesse getoond in Boateng, en mogelijk gaat de 28-jarige middenvelder komende zomer aan de slag in de MLS. Volgens Duitse media staat Kevin-Prince Boateng in de belangstelling van enkele MLS-clubs, en bestaat er een reële kans dat de 15-voudig International van Ghana binnenkort te bewonderen is in de Amerikaanse voetbalcompetitie.

Concurrentie
Maar met een leeftijd van 28-jaar lijkt Boateng nog niet klaar op de Europese velden. Naast interesse uit de MLS hebben ook clubs uit Engeland en Italië geïnformeerd bij zijn zaakwaarnemer naar de status van Boateng, dus het lijkt een lastige opgave te worden voor MLS-clubs om de Ghanees te overtuigen van een Amerikaans avontuur.

Fotos: Getty Images

Ook leuk om te lezen