MLS Weekend Round-up: Kansas wint topper in extremis

Sporting Kansas City v Chicago FireSporting Kansas City heeft dit weekend in een absolute topper met 1-0 gewonnen van Real Salt Lake, de koploper in de Western Conference. Beide teams waren voorafgaand aan het seizoen wellicht niet ingeschaald als koplopers van hun divisie, maar kennen beide een ijzersterk seizoen.

Hoewel de teams elkaar de laatste twee seizoenen slechts eenmaal getroffen hadden, bestond er behoorlijke vijandigheid tussen beide teams. Dit kwam al vroeg in de wedstrijd tot uiting toen er enkele stevige overtredingen over en weer begaan werden. Het gaf aan dat de topwedstrijd op het scherpst van de snede gespeeld ging worden.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Het was duidelijk merkbaar dat het een topwedstrijd was waarbij naast drie punten ook de nodige prestige op het spel stond. Het niet willen verliezen leek in de eerste helft dan ook te belangrijk voor beide teams, waardoor er aan beide kanten weinig kansen te noteren waren. Na de rust werd de wedstrijd aantrekkelijker, al was er een gigantische fout van Kansas-keeper Jimmy Nielsen voor nodig om de wedstrijd open te breken. Na een totaal verkeerde bal van Nielsen was het voor Robbie Findley gemakkelijk om de thuisploeg aan een 1-0 voorsprong te helpen.

Er leek niks aan de hand voor Salt Lake, maar in de zesenzestigste minuut sneed de ploeg zich in haar eigen vingers bij name van Chris Wingert. Hij ontving na een dik uur spelen zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Het duurde nog geen minuut voordat Kansas kon profiteren van de man meer situatie. Na een scrimmage voor het doel van Salt Lake kon Claudio Bieler uiteindelijk Soony Saad in staat stellen om de gelijkmaker binnen te tikken. Het werd duidelijk dat Salt Lake een uitermate lastig krap halfuur te gaan had, en dat het moest zien het gelijke spel vast te houden.

Salt Lake werkte uitermate hard en leek het punt te kunnen koesteren, maar in de zevende(!) minuut van de blessuretijd werd de ploeg alsnog verslagen. Uit de allerlaatste mogelijkheid van de wedstrijd, een corner voor Kansas, kwam de beslissende goal. Graham Zusi bracht de bal perfect voor het doel en Ike Opara kwam hoger dan wie of wat dan ook, en knikte de bal uitstekend in het doel. Het verlies zal ongetwijfeld keihard aankomen voor Salt Lake, maar ze behouden wel de koppositie in de Western Conference, zoals Kansas dat doet in de Eastern Conference.

LA Galaxy 2 – 1 Vancouver Whitecaps

Toronto FC 0 – 0 New York Red Bulls

Seattle Sounders 1 – 1 Colorado Rapids

Montreal Impact 0 – 0 FC Dallas

Columbus Crew 0 – 2 New England Revolution

Philadelphia Union 0 – 0 Portland Timbers

Chicago Fire 4 – 1 D.C. United