Vancouver White Caps in extremis langs Orlando City

Vancouver MLS Orlando City SC

Orlando City SC leed vannacht tegen Vancouver haar eerste nederlaag van het nog prille seizoen. De ploeg kwam een treffer van Rivero in de ultieme slotseconden van de wedstrijd niet meer te boven.

De Citrus Bowl in Orlando was vannacht het toneel van de ontmoeting met de Vancouver White Caps. Hoewel de opkomst met 31,072 fans op de tribunes niet zo massaal was als tijdens de home-opener tegen New York City FC (62,510), was het wederom een sfeervol aanzicht. Het aanwezige publiek zag dat sterspeler Kaká effectief in toom werd gehouden.

Kaká bedwongen
De thuisploeg had over de gehele wedstrijd gezien het meeste balbezit (62.7% om 37,3%); toch had Vancouver in de eerste helft de beste kansen. Rivero dacht zijn ploeg twee keer op voorsprong te kunnen zetten, maar het geluk was aan Orlando-zijde. De spits faalde na een half uur spelen oog in oog met doelman Ricketts, die knap redding bracht op de venijnige poging. Enkele minuten later schoot Rivero vanuit een kansrijke positie op de deklat.

Vancouver wist gedurende de wedstrijd Kaká langdurig in toom te houden. De middenvelder was hierdoor niet in staat het spel te verdelen, maar wanneer ze hem even uit het oog verloren dan werd Orlando direct gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd stak hij met een paar vernuftige bewegingen het veld over en bracht Ribeiro in stelling; het schot van de spits scheerde rakelings over het doel. Even later dribbelde hij het strafschop gebied in en bediende Molino, maar diens poging miste scherpte.

Ultieme ‘winner’
Orlando had de tweede helft het betere van het spel, maar Vancouver sloeg in de slotfase hard toe. De ploeg kreeg vijf minuten in de extra tijd een vrije trap toegewezen op veertig meter van het doel, wegens een fout van Cerén. Pedro Morales gaf de bal laag richting de eerste paal; daar dook Rivero op die het leder vervolgens knap met het hoofd richting de tweede paal dirigeerde en daarmee doelman Ricketts kansloos liet (0-1). Kaká en co bleken gezien de resterende tijd niet meer bij machte de stand nog gelijk te trekken, en dus leed de ploeg de eerste nederlaag in het prille MLS-bestaan.

Horror-tackle
Wat verbazing wekte, was dat Vancouver de wedstrijd met 11 man mocht uitspelen. Kekuta Manneh liet zich gaan en beging een brute tackle op de benen van Aurélien Collin. De Fransman kwam er goed vanaf; zo ook Manneh die de wedstrijd mocht hervatten. Terecht, Onterecht? Bekijk het moment hieronder en oordeel zelf.

Speelronde 4
Komend weekend gaat Orlando op bezoek bij de Montreal Impact; Vancouver ontvangt in eigen huis de Portland Timbers. Het verslag van beide wedstrijden vindt u uiteraard op SportAmerika.nl!