NHL Standings update: Senators en Panthers voeren druk op Bruins verder op

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Met deze week: een vormdip voor topteams in de Metropolitan Division, een kokende strijd om de laatste wildcard in het oosten, de Oilers als het team in vorm in de Pacific Division en – alweer – een uiterst sterke week van de complete Central Division.

Metropolitan Division

Een rare situatie in de Metropolitan Division. Niet één, maar liefst twee topploegen uit de top van de Metropolitan Division kennen een vormdip. Zowel New York Islanders als Pittsburgh Penguins verloren vier wedstrijden op rij. De laatste wedstrijd van deze week werd door beide teams gewonnen, dus beide ploegen hebben de smaak weer te maken. Beide ploegen staan nog steeds respectievelijk tweede en derde, maar zagen koploper New York Rangers uitlopen (zes punten in vier duels) en nummer vier Washington Capitals aansluiting vinden (zes punten uit vier duels).

14-03

Onderin pakte New Jersey Devils zes punten in vier duels. Dat was net niet genoeg om Philadelphia Flyers te passeren. Philadelphia Flyers haalde vier punten in vijf duels. Een plek in de play-offs lijkt voor beide ploegen echter al enige tijd uit het zicht verdwenen. De achterstand op Washington Capitals is al veertien en vijftien punten en de laagst geklasseerde virtuele wildcardhouder Boston Bruins staat negen punten boven de Flyers.

stand 22-03

Columbus Blue Jackets lijkt op weg naar een mooie afsluiting van het seizoen, in vier duels werden zes punten gepakt. Carolina Hurricanes blijft laatste, die ploeg pakte vier punten in vijf duels.

HOT: Washington Capitals, New Jersey Devils, Columbus Blue Jackets
NOT: New York Islanders, Pittsburgh Penguins

Ook leuk om te lezen