NCAA Tournament – Players 2 Watch, Deel IV

Door

Drake v Wichita State

Het is eindelijk zover: March Madness is here. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze vierde editie kijken we naar de freshman point guard die de offensieve machine van Duke doet draaien, de X-factor van de Wichita State Shockers, de senior point guard die Gonzaga naar de Final Four moet leiden en de sterspeler van seizoensrevelatie Northern Iowa.

#5 Tyus Jones, point guard (eerstejaars) voor de #1 Duke Blue Devils

Een freshman point guard wordt niet zo snel aanzien als een topper. Dit seizoen slaagde D’Angelo Russell erin om zo genoemd te worden…maar ook Tyus Jones. De floor leader van de Blue Devils had een moeilijk seizoensbegin maar groeide naarmate het seizoen vorderde. In de laatste helft van de reguliere competitie en het ACC Tournament was Jones niet meer weg te denken bij Duke, dat steeds meer op hem ging leunen.

Jones deelde gemiddeld zes assists uit, wat relatief veel is voor college hoops. Twee keer liet hij zelfs dubbele assists noteren. Jones combineert dat niet met een mentaliteit om ook veel punten te scoren, maar hij kiest zijn momenten. En dat zijn vaak de belangrijke momenten. Met andere woorden: Jones is clutch. Zowel met zijn uitstekend driepuntschot als met drives naar de basket. Defensief loopt het nog niet geweldig, dat is dan ook zijn minpunt.

Ook leuk om te lezen