NFL Update: Nieuw stadion in Los Angeles voor Chargers en Raiders stap dichterbij

Door

la-sp-nfl-stadium-renderings-pg-011Er komt steeds meer steun voor een nieuw stadion in Carson, even ten zuiden van Los Angeles. Het complex zou onderdak moeten gaan geven aan de San Diego Chargers en Oakland Raiders, die graag een nieuw onderkomen willen. Wanneer beide teams het niet voor elkaar krijgen om in hun huidige speelsteden een nieuw stadion te realiseren staan de twee franchises niet onwelwillend tegenover een verhuizing. Met name de Chargers zijn achter de schermen al druk bezig. Zo werd een petitie al door 14.000 inwoners van Carson ondertekend.

Nog meer plannen
Naast de plannen in Carson loopt ook nog het project van St. Louis Rams eigenaar Stan Kroenke, die een belangrijke schakel is in de plannen voor een stadion in Inglewood, vlakbij het centrum van Los Angeles. Met deze twee plannen wordt de kans op NFL in één van de grootste steden van Amerika steeds groter. Na het seizoen 1994 vetrokken de Raiders en Rams en moet de stad het dus al meer dan twee decennia zonder live NFL doen. Met de huidige regels is een verhuizing mogelijk in januari 2016 en dan moeten minimaal 24 van de 32 teams akkoord gaan.

Concrete Charlie is niet meer
Afgelopen zaterdag is Chuck Bednarik, een Pro Football Hall of Famer, op 89-jarige leeftijd overleden. Bednarik, beter bekend als “Concrete Charlie,” was een sterke linebacker en prima center voor de Philadelphia Eagles tussen 1949 en 1962 en is één van de grote helden van de franchise. Hij zal vooral worden herinnerd om zijn game-saving tackle op de 9-yard line tijdens de laatste play in de kampioenschapswedstrijd van 1960. Tijdens zijn 14-jarige loopbaan miste hij slechts drie wedstrijden.

Harrison heeft twee opties
James Harrison staat voor een lastige beslissing. De vijfvoudig Pro Bowl outside linebacker kan een nieuw contract tekenen bij de Pittsburgh Steelers, maar is ook meer dan welkom bij Dick LeBeau en de Tennessee Titans. LeBeau nam na vele jaren trouwe dienst in januari afscheid bij de Steelers en zoals dat dan gaat trekt dat ook spelers soms over de streep om mee te verhuizen.

McCoy beticht Eagles van paniekvoetbal
LeSean McCoy, die eerder deze maand naar de Buffalo Bills werd getrade, vindt het maar overdreven en paniekerig van zijn oud-werkgever Philadelphia dat ze free agents DeMarco Murray én Ryan Mathews hebben gehaald. Volgens McCoy was (oud-49’ers running back) Frank Gore bijna binnen, maar ging dat op het laatste moment niet door. Het inzetten op twee paarden leverde vervolgens ook twee nieuwe backs op. De Eagles ruilden McCoy voor linebacker Kiko Alonso, wat McCoy financieel geen windeieren legde. De komende vijf jaren verdient McCoy gegarandeerd 26,5 miljoen dollar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen