Saints moeten haast maken met Brees

Door

Volgende week maandag is de deadline voor de New Orleans Saints om de onderhandelingen over een nieuw contract met Drew Brees af te ronden. Als er voor die tijd nog geen deal is bereikt zullen de Saints na volgend seizoen meer dan 23 miljoen dollar per jaar moeten betalen om de quarterback langer te behouden.

De contractonderhandelingen tussen Brees en de Saints zitten al sinds april vast, nadat de Saints aangaven hun ‘franchise tag’ te willen inzetten om hem te behouden. Dit werd door Brees aangevochten bij een onafhankelijke arbiter. Deze besloot dat als de Saints voor het tweede jaar op rij hun franchise tag willen gebruiken, ze Brees meer dan 23 miljoen dollar per jaar verschuldigd zijn.

De tijd dringt voor de Saints, omdat dit bedrag erg zwaar op de boeken zou wegen. New Orleans zou bijvoorbeeld zeer waarschijnlijk niet in staat zijn om andere belangrijke spelers zoals wide receiver Devery Henderson en left tackle Jermon Bushrod te behouden.

In afwachting van de onderhandelingen heeft Brees tot nu toe afgezien van deelname aan workouts en minicamps. Maar hij heeft aangegeven dat er geen enkele kans is dat hij ook het reguliere seizoen overslaat en dat hij nog steeds vertrouwen heeft in de succesvolle afronding van de onderhandelingen met de Saints.

Mochten de Saints en hun belangrijkste speler toch nog tot overeenstemming komen, dan zal Brees waarschijnlijk de best betaalde speler in de geschiedenis van de NFL worden.  Naar verluidt zal hij in dat geval tussen negentien en twintig miljoen dollar per seizoen kunnen bijschrijven.

Gezien het grote belang voor de Saints om tot een deal te komen met hun sterspeler, is het de verwachting dat beide partijen er alsnog uit zullen komen. Of dit daadwerkelijk het geval is, zullen we dus op zijn laatst volgende week maandag weten.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen