Welker en Patriots nog lang niet akkoord

Door

Wes Welker is nog steeds in gesprek met de New England Patriots over een nieuw contract, maar tot op heden zit er nog een flink verschil tussen vraag en aanbod.

De receiver kwam ondanks zijn fantastische seizoen in Foxboro onder vuur te lagen na een cruciale drop in Super Bowl XLVI. Dat de Patriots zich niet langer dan één seizoen aan hem willen binden steekt de voormalige Dolphin. De Patriots verzagen het favoriete doelwit van Tom Brady, die afgelopen seizoen met 122 receptions de NFL aanvoerde, van de franchise tag, waardoor hij volgend seizoen het gemiddelde van de vijf best betaalde spelers op zijn positie verdient. 9.5 miljoen dollar is niet slecht, maar de verbinding is maar voor één jaar, terwijl de 31-jarige slot receiver de zekerheid van een tweejarig contract wilt.

Over zijn leeftijd lijkt eigenaar Robert Kraft zich echter geen zorgen te hoeven maken. Welker’s afgelopen seizoen was met negen touchdowns en 1569 yards veruit het beste uit zijn carrière en dat zegt wel wat. Sinds zijn komst bij de Patriots is hij uitgegroeid tot de beste optie voor quarterback Tom Brady. Hij heeft nog maar drie receptions nodig om Troy Brown te passeren als de receiver met de meeste receptions in de geschiedenis van New England – en had daarvoor veel minder wedstrijden nodig.

Toch is de twijfel bij de Patriots ergens ook wel te begrijpen. De lijst met receivers die na hun dertigste hun productiefste jaren nog tegenmoet gingen is niet al te lang. Daarnaast krijgt Welker dankzij zijn speelstijl ontzettend veel klappen te voorduren. Om “underneath” vrij te komen moet Welker veel afzetten en kort draaien. Dat kwam hem al eens op een zware knieblessure te staan.

Het verschil tussen beide partijen is nu nog zo’n 6 miljoen dollar in gegarandeerd geld en die kloof lijkt, met de deadline van 16 juli, niet meer te overbruggen. Het is niet ondenkbaar dat de Patriots Welker nog van de hand doen. Belichick liet eerder zien geen geduld te hebben voor ontevreden spelers.

foto: Gettyimages

Ook leuk om te lezen