Trade McCoy geeft Eagles tal van opties

Door

Kansas City Chiefs v Buffalo Bills

Dankzij de trade van LeSean McCoy naar de Buffalo Bills hebben de Philadelphia Eagles een startschot gegeven voor een turbulent off-season.

De NFC East kampioen van 2013 kwam in 2014 te kort en lijken hun zinnen gezet te hebben op een vernieuwd en versterkt team in 2015.

Alonso
Hoewel door het vertrek van McCoy een grote naam Philadelphia verlaat, krijgen de Eagles Kiko Alonso terug.

Alonso bewees in 2013 dat hij ‘the real deal’ is en zal de Iggles defensief waarschijnlijk ontzettend versterken door zijn uitstekende tackling.

Tevens speelt Alonso nog op een rookie contract en dat is een stuk goedkoper dan het contract dat McCoy heeft.

Cap room
En de ruimte die het lossen van het contract van McCoy geeft, zorgt er voor dat de Eagles deze off-season veel meer deals kunnen maken.

Zo hebben de Eagles ongeveer vijftig miljoen dollar om te spenderen. Dat is één van de beste situaties in de NFL.

Dat zou naar verluidt kunnen gaan naar één of wellicht twee defensive backs die met de New England Patriots de Super Bowl wonnen.

Cornerback Darrelle Revis en safety Devin McCourty zijn allebei free agents. De komst van het duo zou de Eagles een ontzettend grote boost geven in hun verdediging en hen direct tot één van de favorieten in de NFC maken.

Spiller
Bills runningback CJ Spiller gaf ook al aan graag te willen verhuizen naar de Eagles, nu hij door de komst van McCoy niet meer terug zal keren in Buffalo.

Spiller is een downgrade vergeleken met McCoy, maar het zou de ruil voor Alonso meer dan waard maken. Tevens is het niet ondenkbaar dat Spiller nog een paar goede seizoenen in zich heeft, aangezien hij niet lang geleden nog één van de beste runningbacks in de NFL was.

Mariota
En dan is er nog de draft. Coach Chip Kelly steekt niet onder stoelen of banken zo veel mogelijk voormalig Oregon Ducks te verzamelen in zijn team.

Daarom lijkt Marcus Mariota een uitstekende match voor de Eagles, die een quarterback nodig hebben. Mariota wordt over het algemeen gezien als de één-na-beste quarterback in de aankomende draft en zal waarschijnlijk vroeg in de eerste ronde gedraft worden.

De Eagles zullen daarvoor wel flink in de buidel moeten tasten in de draft, omdat ze te laag draften om een reële kans te maken op Mariota. Een deal voor een hoge draft pick zal wellicht voor de New York Jets interessant zijn, aangezien zij meer dan een quarterback nodig hebben om competitief te worden.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Daan van Kooten 8 jaar ago

  Mark Ingram en Justin Forsett zouden goede vervangers kunnen zijn voor Shady McCoy zijn.

  Denk je echt dat ze omhoog zullen traden voor Mariota met Nick Foles op het roster?

  • Justin Kevenaar 8 jaar ago

   Er zijn daarnaast ook veel runningbacks in de draft, zelfs in de derde ronde zouden ze, denk ik, een fatsoenlijke startende runningback kunnen vinden.

   En ik denk persoonlijk dat Philly geen franchise quarterback in Foles ziet, en daarin geef ik ze ook geen ongelijk. Foles was vorig jaar al niet zo bijzonder voor zijn blessure, en Chip Kelly lijkt nu eenmaal verliefd te zijn op Mariota. Het idee is dus bepaald niet gek, maar de vraag is of Tennessee het bijvoorbeeld er voor over heeft. Als zij per se Mariota willen, en Tampa (wat nu verwacht wordt) voor Winston gaat, dan houdt het per definitie op.

   • Dennis 8 jaar ago

    En voor Foles kun je uiteindelijk toch wel wat vangen, 2 jaar geleden was die nog in de MVP conversation en weet nog goed dat die 7 td’s tegen mijn Raiders gooide en ik zie de Titans niet eens Mariota draften misschien de Jets op #6 en dat kost al een stuk minder. We zullen het zien kijk enorm uit naar de draft wordt spannend.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen