Kansas en Timbers gelijk, Keane scoort voor Galaxy

USATSI_8468147_167117624_lowres

Gescoord werd er niet op Sporting Park, in een wedstrijd tussen Sporting Kansas City en de Portland Timbers, waardoor beide teams in dit nog prille seizoen even moeten wachten op hun eerste overwinning.

Voor de Timbers betekent het hun derde gelijkspel in even zoveel wedstrijden. Sporting wacht al sinds oktober 2014 op hun eerste overwinning. De 0-0 betekende de eerste keer dat ze dit seizoen niet tot scoren kwamen.

Kansen voor de thuisploeg
Het duel begon voortvarend. De snelle Colombiaanse vleugelspits Jimmy Medranda begon voor het eerst dit seizoen in de basis en was in het begin een ware plaag voor de Timbers. Er werd vroeg druk gezet, wat zorgde voor een eerste corner in de negende minuut. Ike Opara kopte net naast de linker paal. Ook Paulo Nagamura kreeg twee goede kansen, maar wist niet te kapitaliseren.

Ook in de tweede helft had de thuisploeg het beste van het spel. De Timbers deelde hier en daar een speldenprik uit, maar echt gevaarlijk konden de gasten niet worden. Volgende week spelen de ploegen allebei op locatie; De Timbers reizen naar Vancouver en Sporting KC gaat op bezoek bij David Villa’s New York City FC.

Galaxy vs. Dynamo
Unknown-1031

De Houston Dynamo wisten Robbie Keane’s doelpunt onschadelijk te maken, waardoor de Texanen met een punt terug naar Houston keren: 1-1. Dynamo heeft ondertussen al vijf keer op rij niet meer verloren in competitieverband van de LA Galaxy.

Verdedigend stond het afgelopen nacht uitstekend bij de elf uit Houston. In de derde minuut kreeg Dynamo een doelpunt tegen – uiteraard weer van Keane, maar in de elfde minuut wist Nathan Sturgis de score op gelijke hoogte te brengen, vanuit een goed genomen corner. LA ging op jacht naar een tweede doelpunt, maar door uitstekend keeperswerk van Tyler Deric kwam het daar niet van.

Het belangrijke punt bleek een soort van Pyrrusoverwinning, want Ricardo Clark en ex-PSV’er DaMarcus Beasley vielen beide geblesseerd uit.