MLS Update #31: LAFC stijgt naar de 2e plek in Western Conference

De inhaal speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we alle vier de wedstrijden.

NEW ENGLAND VERSLAAT EENVOUDIG ORLANDO

Voor beide teams stond er niks meer op het spel. Zowel New England als Orlando kunnen zich niet meer plaatsen voor de play-offs en spelen alleen nog maar voor de eer. In de 16e minuut kwam Orlando bijna op 0-1, maar de bal werd van de lijn gehaald. Vijf minuten later kwam New England weer bijna op 1-0, maar ditmaal stond de paal in de weg. Zes minuten na de rust stond de paal niet in de weg. Een weggekopte corner belandde bij Cristian Penilla. De Ecuadoriaan krulde de bal vervolgens goed in de linkerhoek voor de 1-0 tussenstand.

Vier minuten later was het weer raak. Ditmaal zorgde Penilla voor de assist. De middenvelder gaf een voorzet op Diego Fagundez. De Uruguayaan kon de bal vrij binnenschieten voor de 2-0. Orlando en New England bleven daarna nog aanzetten voor een treffer, maar telkens lagen de keepers in de weg. Hierdoor bleef het 2-0 voor New England.

D.C. UNITED DRINGT TOP 6 BINNEN

Wayne Rooney heeft D.C. United sinds zijn komst bij de hand genomen, dit heeft er toe geleidt dat de club van de laatste plaats inmiddels naar plek 6 is geklommen. De overwinning op FC Dallas ging verliep echter niet gemakkelijk. In de eerste helft nam Dallas het doel van DC United goed onder vuur, maar telkens hield keeper Bill Hamid zijn doel schoon. Na de rust kwam DC United meer terug en dwong het ook kansen af. Vier minuten voor het einde kwam de beloning voor D.C. United. Na een vrije trap van Rooney kwam de bal in het zestienmetergebied. Dallas kopte de bal niet goed weg waardoor die voor de voeten kwam van Russell Canouse. De Amerikaan schoot de bal op de lat, maar in de rebound kopte hij de 1-0 binnen. Dit was ook gelijk de einduitslag. D.C. United is hierdoor in de top 6 belandt.

COLORADO WINT VAN MINNESOTA

Beide teams waren al uitgeschakeld voor de play-offs. Colorado moest daarentegen wel nog winnen om geen laatste te worden in de Western Conference. In de achtste minuut was het echter al bijna de 1-0 voor Colorado. Minnesota hield echter goed stand en kon de bal tweemaal van de lijn halen. Zes minuten na de rust kwam Minnesota op voorsprong door een doelpunt van Darwin Quintero. Het doelpunt werd echter afgekeurd nadat de VAR buitenspel had geconstateerd. In de 61e minuut kopte Yannick Boli de 0-1 voor Colorado binnen uit een voorzet van Marlon Hairston.

In de tweede minuut van de blessuretijd scoorde Ibson de gelijkmaker voor Minnesota, maar weer werd het doelpunt afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Vijf minuten later scoorde Niki Jackson de 0-2 voor Colorado. Na het doelpunt werd het onrustig op het veld. Tommy Smith vierde het doelpunt uitgebreid voor het publiek van Minnesota. Harrison Heath pikte dit niet en begon een ruzie met Colorado wat al gauw uitliep op een opstootje op het veld. Heath kreeg hierdoor ook rood.

LAFC NAAR PLEK 2 IN WESTERN CONFERENCE

Los Angeles FC is gestegen naar de tweede plek in de Western Conference en heeft de achterstand met de koppositie verkleind tot een punt. Toch kwam LAFC eerst op achterstand tegen Houston. In de 33e minuut schoot Mauro Manotas namelijk de bal simpel in het doel voor de 0-1 voorsprong van Houston Dynamo. De voorsprong duurde echter niet lang, elf minuten later scoorde Carlos Vela uit een penalty de gelijkmaker. Na de rust ging het snel. In de 53e minuut scoorde Adama Diomande de 2-1 en vijf minuten later scoorde Walker Simmerman de 3-1. Twaalf minuten voor tijd schoot Vela de drie punten definitief binnen. De Mexicaan schoot de bal over de keeper en verdedigers heen in een leeg doel. Twee minuten later scoorde Andrew Wenger nog wel de aansluitingstreffer. Hierdoor won Los Angeles met 4-2 en heeft het de achtervolging ingezet voor de koppositie.

Vela was met twee goals en twee assists de absolute uitblinker bij LAFC en wellicht ook het wapen waardoor LAFC nog de koppositie kan pakken in de Western Conference.