MLS Update: Zardes breekt record, WK 2026 naar VS?

Door

San Jose Earthquakes v Los Angeles Galaxy

En dat is veertien! Gyasi Zardes maakte zaterdag in de showcase van Los Angelos Galaxy tegen de Colorado Rapids (6-0) twee doelpunten en krikte zijn seizoenstotaal op naar veertien doelpunten. Goed voor een nieuw record.

De vorige mijlpaal stond op naam van Diego Fagundez van New England Revolution. Hij wist vorig jaar als Homegrown Player dertien keer het net te vinden in de Major League Soccer. Zardes heeft dat record nu overtroffen en maakt zijn belofte uit onderstaande filmpje waar.

Jones goudhaantje
Het duurde twintig jaar, maar Jermaine Jones is eindelijk actief in de MLS. De voormalig middenvelder van onder andere Schalke 04, Besiktas en Blackburn Rovers tekende bij New England Revolution en drukte zondag zijn stempel op het team. Het goudhaantje verzorgde de assist voor het beslissende doelpunt in de winstpartij tegen Chicago Fire (2-1).

Dat is niet alles, want Jones liet ook zien in verdedigend opzicht een belangrijke rol in het elftal te vertolken. Liefst 13,5% van de passes van Revolution kwam van de voet van de 32-jarige spelverdeler. Dan heb je dus een groot aandeel in een belangrijke overwinning richting kwalificatie voor de play-offs.

Originele Fagundez
De naam Diego Fagundez viel hiervoor al even omdat hij een record kwijtraakte. Wellicht kan de aanvaller van New England Revolution zich opmaken voor de prijs voor het meest originele juichen. De pas 19-jaarige Fagundez scoorde in het duel tegen Chicago Fire de gelijkmakende 1-1 en besloot zijn treffer op ludieke wijze te vieren, getuige het filmpje hieronder.

‘Mad Dog’ naar Columbus Crew
Columbus Crew heeft de Oostenrijkse verdediger Emanuel Pogatetz toegevoegd aan de selectie. De ploeg van trainer Gregg Berhalter was na het vertrek van Giancarlo Gonzalez nog op zoek naar een verdediger en heeft met de Oostenrijkse linkspoot een brok aan ervaring binnengehaald.

‘Mad Dog’, zoals de bijnaam van Pogatetz luidt, is bovendien fysiek sterk. Op dat gebied kon de ploeg nog verbeterd worden, vindt ook Berhalter. “We hebben een technisch team en onze passing is erg accuraat, maar we zijn niet het meest fysieke team. Pogatetz is balvast, een linkspoot en bovendien fysiek sterk”, aldus de coach van Columbus Crew.

WK 2026?
Komt het WK 2026 naar de Verenigde Staten? FIFA-baas Sepp Blatter kondigde tijdens een interview afgelopen weekend aan dat hij open staat voor een nieuwe termijn als bondsvoorzitter. “Mijn missie is nog niet voltooid”, gaf hij aan. Momenteel is Blatter aan zijn vierde termijn bezig.

Verder gaf Blatter aan dat hij in de VS een goede kandidaat ziet voor de organisatie van het WK in 2026. “Amerika is een grote commerciële kans nu de televisiekijkers snel groeien”, aldus de voorzitter van de voetbalbond. “En nu we in Zuid-Amerika zijn geweest en Europa en Azië hierna aan de beurt zijn, gaan we weer terug naar Noord- of Zuid-Amerika gaan. En dan heeft Noord-Amerika een grotere kans.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen