MLS Recap: Montréal Impact boekt moeizame zege

101015-SOCCER-Montreal-Impact-Didier-Drogba-Colorado-Rapids-Sean-St-Ledger-MM-PI.vadapt.620.high.36

Dit weekend staat er maar één wedstrijd op het programma in de MLS en deze werd afgelopen nacht gespeeld. Montréal ging op bezoek bij Colorado Rapids, de laatste in de Western Conference. Het was niet zomaar een wedstrijd, er stond nog veel op het spel. Montréal is nog lang niet zeker van de play-offs, zeker nadat ze woensdag hun tweede nederlaag op een rij kenden. Er was dus maar één boodschap voor Drogba en co: pak de drie punten mee naar huis. Bij winst zetten ze een grote stap richting play-offs, dan vergroten ze hun voorsprong op eerste achtervolger Orlando City tot vier punten met nog maar twee wedstrijden te gaan.

Colorado Rapids – Montréal Impact

Goed nieuws voor de supporters van Montréal: Piatti is terug na enkele weken afwezigheid en dat is hoe dan ook een hele versterking. Hij is samen met Drogba de drijvende kracht in de ploeg van Montréal. Drogba bewees al dat hij een versterking was voor de ploeg en dat zou hij nogmaals bewijzen op het kwartier. Hij ging achter de bal staan en draaide de bal kurkdroog in doel. Zijn negende doelpunt al in de MLS. Sterke start van de Ivoriaan.

Voor de rest viel er letterlijk niets te beleven in de eerste helft. Colorado snakt duidelijk naar het einde van het seizoen, voor hun valt er niets meer te rapen dit seizoen. Montréal had alles onder controle en wou vooral de gelijkmaker vermijden. Ruststand 0-1.

In het begin van de tweede helft was er dan toch wat gevaar. Piatti speelde Tissot aan, maar die besloot veel te zacht op de doelman. Geen gevaar voor MacMath. In de 63e minuut toonde Colorado zich eens aanvallend. Powers vond geen afspeelmogelijkheden en besloot dan maar zelf te trappen. Bush ging goed plat en hield de 0-1 op het bord.

Het is al duidelijk dat het geen hoogstaande partij was. Colorado probeerde wel, maar tot echt gevaar kwamen ze niet. Montréal loerde op de counter en in de 86e minuut was het zo bijna raak. Piatti veroverde de bal en kon alleen op doel afgaan, maar zijn schot was naar het beeld van de wedstrijd: te slap.

De beste kans hield Colorado voor het laatst. Pittinari mocht eens aanleggen van net buiten de zestien en de bal ging lekker naar de linkerbenedenhoek. Gelukkig voor Montréal ging Bush goed naar die hoek om de bal uit zijn doel te houden.

Daar bleef het dan ook bij. Montréal Impact boekt een heel belangrijke zege op het veld van Colorado na een 0-1 overwinning. Mooi was het niet, maar daar trekken ze zich niets van aan in Canada. Montréal heeft nu een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Orlando City, met nog maar twee wedstrijden te gaan. Colorado blijft troosteloos laatste in de Western Conference en dat zal ook zo blijven. Het gat met Real Salt Lake is te groot (zeven punten).