Thierry Henry gaat op zoek naar nieuwe uitdaging

Door

Thierry Henry New York Red Bulls

Thierry Henry zal aan het einde van dit kalenderjaar zijn contract bij de New York Red Bulls niet gaan verlengen, althans als we Gérard Houllier mogen geloven. De sportief directeur van New York Red Bulls zegt tegen Sport Illustrated dat de kans 0 % is dat Henry zijn contract gaat verlengen.

Nieuw avontuur in India?
Waar Henry in 2015 gaat spelen is nog niet bekend. Meteen doen er weer allerlei geruchten de rondte in over een mogelijk pensioen of een terugkeer naar Arsenal FC. Maar mogelijk vervolgd Henry zijn voetbalcarrière in India. Diverse leeftijdsgenoten zoals Robert Pires, David Trezeguet,Frederik Ljungberg en Alessandro Del Piero maakten eerder de overstap naar de Indian Super League, en mogelijk volgt Thierry Henry hen ook.

Thierry Henry kan terugkijken op een geslaagde periode bij de New York Red Bulls. In bijna 120 wedstrijden scoorde de Franse aanvaller 50 goals. In 2013 werd Henry kampioen van het reguliere seizoen met de Red Bulls, maar in de play-offs wist men nimmer potten te breken.

Henry begon zijn carriére bij AS Monaco en vertrok al op jonge leeftijd naar Juventus. Bij de Oude Dame kon Henry nog niet imponeren en al vrij snel verkaste hij naar het Engelse Arsenal. Bij de Londenaren groeide Henry uit tot een absolute clubicoon en cultheld. Met Arsenal werd Henry tweemaal kampioen, en verloor hij in 2006 met Arsenal de Champions League finale van FC Barcelona.

Arsenal v England XI
Henry is nog altijd een clubicoon bij Arsenal FC

In 2007 verkast Henry voor een bedrag van 24 miljoen euro naar FC Barcelona. Bij de Catalanen maakt Henry in een prima indruk, maar wordt hij niet zo populair als in zijn tijd bij Arsenal. Zijn beste wedstrijd speelt Henry in de gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid (2-6) Daar was hij met twee doelpunten één van de absolute uitblinkers in het Madrileense Estadio Santiago Bernabéu.

In 2010 verlaat hij FC Barcelona om te gaan spelen voor de New York Red Bulls. Hij wordt al snel het uithangbord van het voetbal in New York, maar echte teamprestaties blijven achterwege. In de MLS komt Henry tot 50 goals in 120 wedstrijden. Desondanks laat Henry een aantal fraaie dingen zien, en laat hij ondanks zijn 37-jarige leeftijd nog steeds super fitte indruk achter.

Of we ook in 2015 nog kunnen genieten van Henry is nog onduidelijk. Het gerucht gaat de 37-jarige aanvaller de komende periode zal kijken naar enkele aanbiedingen. Een comeback bij zijn oude liefde Arsenal is een optie, maar een dienstverband in de Indianse Super League lijkt echt een serieuze optie voor Henry . Toch houden heel veel mensen hoopt dat Henry nog éénmaal gaat spelen in Europa, en dan natuurlijk het liefst bij Arsenal!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen