MLS Saturday Round-up: Revolution boekt belangrijke zege tegen Crew

Met nog één week tot het einde van het reguliere seizoen is het super spannend om de strijd om de resterende play-off plaatsen in de MLS. Dit was ook te merken in Boston waar ruim zesentwintigduizend mensen afkwamen op het duel tussen de New England Revolution en de Columbus Crew. De opdracht voor beide teams was simpel. Alleen winst telde voor beide teams. Uiteindelijk won New England met 3-2 van Columbus waardoor de Crew nu is uitgeschakeld voor de Play-offs.

New England Revolution v Vancouver WhitecapsIn de eerste helft was duidelijk dat er veel op het spel stond, dit werkte verlammend voor de spelers. Veel fouten en weinig opwindende momenten voor beide doelen. Dit veranderde in de tweeëndertigste minuut toen A.J. Soares New England Revolution op voorsprong bracht door een vrije trap van Kelyn Rowe binnen te koppen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwam Columbus sterk uit de kleedkamer dat resulteerde al snel in een kans voor Arriete namens de Crew, maar hij kon doelman Reis niet verschalken. Even later was het dan wel raak voor de Columbus Crew nadat invaller Schoenfeld in het strafschopgebied Dominic Oduro vrijspeelde voor de keeper. Hij aarzelde niet en schoot kiezelhard de 1-1 tegen de touwen. Daarna nam New England het heft weer in handen mede door de overweldigende steun van de thuissupporters. En nadat Revolution middenvelder Dorman was neergelegd in het strafschopgebied mocht Chris Tierney aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en zodoende stond de thuisploeg weer voor. Maar ook de Crew bleef vechten voor wat het waard was, en dit resulteerde dan ook heel snel in wederom de gelijkmaker. Ditmaal was het Oduro die Schoenfeld in staat stelde te scoren. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal hard en zuiver in de bovenhoek. Diego Fagundez had voorafgaande van de wedstrijd de prijs voor meest waardevolle speler van de Revolution gekregen. Dit bleek een voorbode te zijn, want juist hij schoot een kwartier voor tijd New England naar de zeer belangrijke overwinning. Na een voorzet van Andy Dorman kon Diego Fagundez simpel raak schieten.

Door de zege staat New England Revolution op plaats 5 in de Eastern Conference. Maar zeker van de Play-offs zijn ze nog allerminst. Want Houston Dynamo heeft evenveel punten maar die komen vandaag nog in actie tegen New York. Door de nederlaag gaat het seizoen voor de Columbus Crew als een nachtkaars uit.

FC Dallas 2 – 0 Seattle

De Seattle Sounders hadden zich kunnen plaatsen voor de Play-offs. Maar tegen het laag geklasseerde FC Dallas gingen ze verrassend met 2-0 onderuit.
Matt Hedges en Michel scoorden namens de Texanen. Dit betekende al de vierde nederlaag op rij voor Seattle. Volgende week volgt nog het cruciale thuisduel tegen Los Angeles Galaxy voor de Seattle Sounders.

Sporting KC 1 – 0 D.C. United

Sporting Kansas City blijft op koers voor het winnen van de MLS Supporters Shield. Tegen D.C. United dat een troosteloos seizoen beleefd won Kansas met 1-0. Dominic Dwyer besliste het duel al in de zevende minuut in het voordeel van Kansas. Mocht New York vandaag punten verspelen dan kan Kansas volgende week uit tegen Philadelphia kampioen van het reguliere seizoen worden.

Colorado 3 – 2 Vancouver

Chicago 1 – 0 Toronto FC

Portland 0 – 0 Real SL