Real Salt Lake veel te sterk voor Toronto FC

2013 MLS Cup-Real Salt Lake v Sporting Kansas City
Na twee goede overwinningen in de eerste twee speelrondes, ging Toronto FC vannacht hard onderuit tegen Real Salt Lake. In het Rio Tinto Stadium was de thuisploeg met 3-0 veel te sterk. Alvaro Saborio was de plaaggeest voor Toronto FC, de Costa Ricaan scoorde tweemaal. Ook Luis Gil scoorde nog voor de thuisploeg, die het sterrenensemble uit Toronto stof tot nadenken geeft na deze ruime nederlaag.

De ruim achttienduizend toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Er stond immers een mooie clash op het programma tussen de regerend kampioen van de Western Conference, en Toronto FC, de ploeg die zich misschien wel het meest heeft versterkt dit seizoen, met aankopen Jermain Defoe en Michael Bradley.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde al in de tiende minuut in een strafschop. Aanvaller Alvario Saborio werd opzichtig vastgehouden door verdediger Doneil Henry.
Saborio zelf ging achter de bal staan en schoot RSL op voorsprong. Ook na het doelpunt bleef RSL voor elke meter strijden en op jacht gaan naar een verdere voorsprong. Die kwam er nog voor het halfuur. Een voorzet vanaf links kwam via de klutst recht voor de voeten van Luis Gil, die wist wel raad met dit buitenkansje. Doelman Julio Cesar was kansloos op het schot omdat, deze nog nipt van richting werd veranderd. 2-0. Dit was ook meteen de ruststand.

Ook na rust was het Real Salt Lake dat de overhand had. Toronto FC wist zich geen raad met het goede spel van de ploeg uit Utah, en dit resulteerde dan ook al vrij snel na rust in de verdiende 3-0 voorsprong. Met een mooie boogbal zette de Argentijn Javier Morales (die heer en meester was op het middenveld) , spits Saborio vrij voor doelman Cesar, die beheerst de bal binnen werkte en de wedstrijd definitief besliste.
Toronto FC probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar scoren deden ze niet meer, al was Michael Bradley nog wel dichtbij een treffer na een hard schot die nipt over de kruising vloog. Hiermee hield doelman Nick Rimando voor de Honderd tiende keer in zijn carrière de nul, nog slechts twee minder dan de al gestopte recordhouder Kevin Hartman.

Zodoende komt er een einde aan de ongeslagen reeks van Toronto FC, en mogen de Canadezen zich volgende week gaan revancheren op bezoek bij het nog ongeslagen Columbus Crew. Voor Real Salt Lake staat de re-match van de MLS Cup finale op het programma tegen Sporting Kansas City.