MLS Recap: San Jose Earthquakes winnen uitduel met Houston Dynamo

11209750_10152975104544613_8559753788002233213_n

Een heet avondje in Houston, Texas en de terugkeer van San Jose Earthquakes coach Dominic Kinnear naar de ploeg waar hij vorig seizoen nog voor de groep stond. Dat hij Dynamo op zijn duimpje kent zal wellicht meegespeeld hebben bij de overwinning voor zijn mannen uit Californië. De gestopte penalty door keeper David Bingham ook: 0-1.

Kansen over-en-weer

In de 34ste minuut werd het eerste echt gevaarlijke schot gelost. Na wat heen-en-weer koppen in het strafschopgebied van San Jose kwam de bal plots voor de voeten van middenvelder Brad Davis. Zijn uithaal ging echter net naast.

Een paar minuten later volgde er een vrije trap aan de andere kant. De trap van Matías Pérez García kon echter uit de hoek worden gekeerd door Tyler Deric.

Vervolg van een spektakel

Net na rust volgt er direct een kans voor de thuisploeg, maar Ricardo Clark ziet ook zijn schot gepareerd.

In de 52ste minuut volgt er wederom een dot van een kans voor Dynamo. Giles Barnes wordt diep gestuurd en mag uithalen, maar hij schiet de bal rechts over het doel.

Slim genomen vrije trap

Twee minuten later valt de enigste treffer van de wedstrijd aan de andere kant. Terwijl Dynamo de verdediging nog aan het organiseren is, wordt de gegeven vrije trap snel genomen. De lange bal kan zomaar door de geheel vrij staande Adam Jahn ingekopt worden. De spelers van Houston blijven beduusd achter.

Gestopte penalty

Dan volgt er in de 57ste minuut een penalty aan de zijde van de thuisploeg, nadat Óscar García door de doelman is neergehaald. Giles Barnes gaat achter de bal staan, maar het buitenkansje wordt niet benut. De bal zit niet ver genoeg in de rechterhoek waardoor het voor Bingham een koud kunstje is om het leer te pareren. Echte kansen zouden er niet meer volgen en dus gaan de punten meer naar San Jose.

Vier duels op rij niet gewonnen

Het zit Houston Dynamo de afgelopen wedstrijden even niet mee. De nederlaag tegen San Jose betekende de tweede op rij en van de laatste vier duels werd er niet één in winst omgezet.