Del Piero van Sydney naar DC United?

Door

A-League Rd 26 - Western Sydney v Sydney FC

Alessandro Del Piero, de Italiaanse topschutter die maar liefst negentien seizoenen furore maakte bij het Turijnse Juventus, maakte twee seizoenen geleden de overstap naar het Australische Sydney FC. Dit weekend kondigde hij aan de club na dit seizoen te verlaten.

Stoppen of doorgaan?
Del Piero maakte niet duidelijk of hij over twee maanden een punt achter zijn carriere zet, of dat hij zijn loopbaan elders in de wereld een kortstondig vervolg zal geven. De geruchtencarrousel is in ieder geval op volle toeren.

Het schijnt dat er volop belangstelling is voor de Italiaan, waaronder uit Japan, China en de MLS. Wat betreft de MLS wordt overheersend de naam van DC United genoemd. Adidas zou hierbij een handje moeten helpen.

Adidas
Adidas is namelijk de hoofdsponsor van de MLS. De 19 clubs dragen allen door Adidas gesponsorde tenues. Toeval treft dat Adidas ook de persoonlijke hoofdsponsor van Del Piero zelf is. Het schijnt dat de sponsor een aanzienlijke invloed heeft in de toekomstige keuze van de Italiaan. Eén en één lijkt twee… Wij wachten het af!

Sydney FC
De 91-voudig international van Italië was in de Australische A-league met zijn staat van dienst een aangename publiekstrekker. Ook het scoren bleek hij nog niet verleerd te zijn. In de afgelopen twee seizoenen scoorde de vedette in 47 wedstrijden 24 keer. Daarvoor was hij bij Juventus in 513 officiële wedstrijden goed voor 208 goals. Bij de ‘Squadra Azzuri,’ de Italiaanse nationale ploeg, maakte hij 27 goals in 91 officiële wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen