Romeinse slager kan overstap maken naar MLS

Door

De Rossi

Op dit moment spelen er nog weinig Italianen in de Major Soccer League, maar mogelijk komt daar komende zomer verandering in. In een eerder stadium werd Antonio di Natale al gelinkt aan een overstap naar de MLS, en mogelijk maakt ook Daniele De Rossi binnenkort zijn opwachting in de hoogste Amerikaanse Profliga.

Droom
Het is geen geheim dat De Rossi ooit nog eens in de Amerikaanse competitie wil uitkomen. In eerdere interviews vertelde de 31-jarige middenvelder dat hij graag in Amerika zou willen wonen, en het dagelijks leven hem daar wel bevalt. Toch staat de duurst betaalde speler van de Italiaanse Serie A nog tot juni 2016 onder contract bij AS Roma.

Een overstap lijkt op voorhand niet makkelijk te worden, maar in de afgelopen dagen nam het gerucht toe dat Daniele De Rossi deze zomer wel eens zou kunnen verhuizen naar de MLS. Naar verluidt hebben Orlando City, New York City FC en Toronto FC de beste papieren om de Romeinse-middenvelder binnen te halen.

De RossA
Ondanks meerdere aanbiedingen van Europese topclubs, speelt De Rossi al zijn gehele carriére in de dienst van AS Roma (350 wedstrijden)

Moeizaam
Het seizoen begon nog veelbelovend voor AS Roma, maar na de winterstop zijn de Romeinen bezig aan een matige reeks. In de Europa League schakelde men nog wel Feyenoord uit, maar in eigen land is Roma kansloos voor de landstitel.

Vertrek
Een andere sterspeler bij AS Roma, Francesco Totti, staat ook nog tot juni 2016 onder contract bij de Romeinen. Zijn fysieke gesteldheid echter niet meer optimaal, en daarom schijnt de 38-jarige aanvaller er aan te denken om aan het einde van dit seizoen zijn carrière te beëindigen.

Mocht Totti zijn kicksen aan de wilgen hangen, dan is een vertrek van De Rossi ook niet meer ondenkbaar. In dat geval kan De Rossi rekenen op veel interesse vanuit de MLS. In de wandelgangen wordt gemeend dat hij een contract ter waarde van 7 miljoen dollar kan tekenen bij Orlando City FC en Toronto FC.

AS Roma Press Conference
Bij een pensioen van Totti, is de kans groot dat ook De Rossi vertrekt bij Roma.

Serieuze optie
Eerst zal De Rossi met AS Roma het lopende seizoen afmaken. In de zomer zal hij gaan nadenken over zijn verdere toekomst, en bij een pensioen van Totti kan hij kiezen voor een avontuur in de MLS. Maar mocht hij nog één seizoen bij Roma blijven, dan is een overstap naar Amerika in de zomer van 2016 een serieuze optie.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen