Houston wint in spektakelstuk van New York Red Bulls

Door

Houston Dynamo v New York Red Bulls

Houston Dynamo heeft vannacht met 4-2 gewonnen de New York Red Bulls. Nadat de Bulls de eerste drie wedstrijden van het seizoen wisten te winnen, wacht het nu al sinds de eerste week van mei op een overwinning.

Houston was in de eerste helft de sterkste ploeg, met negen schoten en meer dan 60 procent balbezit. Toch opende Mike Grella vlak voor rust de score voor de Bulls. De 28-jarige middenvelder ontving de bal van Wright-Phillips, waarna hij de bal beheerst achter Tyler Deric schoof.

Na rust rondde Dynamo de kansen wel af. Na een uur spelen maakte Boniek Garcia gelijk, waarna Ricardo Clark na 72 minuten de voorsprong voor Dynamo op het scorebord zette. Tien minuten voor tijd besliste Will Bruin de wedstrijd in het voordeel van Houston.

New York leek nog even terug te komen in de wedstrijd. Invaller Marius Obekop schoot vlak voor tijd de aansluitingstreffer binnen. Dit was zijn eerste doelpunt voor de Bulls. De rood-witten gingen voor de gelijkmaker, maar konden de kansen niet afmaken. Uit de counter kon Bruin zijn tweede doelpunt van de avond maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen