DC United in extremis langs Galaxy, Dynamo-Rapids doelpuntloos

USATSI_8483030

Het lukte DC United zes jaar lang niet om van de Los Angeles Galaxy te winnen, maar aan die reeks kwam afgelopen nacht een einde. United scoorde in de 93ste minuut door een doelpunt van Chris Pontius en zorgde daarmee voor een daverende verrassing in het prille seizoen: 1-0.

Het thuisspelende United had te maken met het nodige blessureleed, maar ook aan de kant van de Galaxy stonden twee sterkhouders niet op het veld. Robbie Keane was er niet bij in verband met de kwalificaties voor het EK 2016 en ook Gyasi Zardes deed niet mee, omdat hij zich met Team USA voorbereid op de wedstrijd tegen Zwitserland.

Eerste helft: kansen en een blessure voor Birnbaum

In de derde minuut van de wedstrijd viel ook Steve Birnbaum nog eens uit. Na het bijna binnen koppen van een corner, landde Birnbaum verkeerd op zijn enkel en moest de wedstrijd staken.

Vanaf het begin had Galaxy het voor het zeggen. Na acht minuten was Fins international Mika Vayrynen dichtbij een treffer na een goed genomen vrije trap die maar rakelings langs de paal vloog. In de 15e minuut schoot Stefan Ishizaki op doel, maar United keeper Bill Hamid stond in de weg.

Tweede helft: DC komt terug

In de tweede helft kwam United meer aan spelen toe en wist grote delen van de wedstrijd te controleren. In de 63ste minuut leidde dat bijna tot de openingstreffer, via Pontius, na een goede voorzet van DeLeon. Ook Galaxy had laat in de wedstrijd nog enkele mogelijkheden, onder meer via een bal op de paal van Ishizaki en een vrije trap van Jose Vilarreal.

Wat in een gelijkspel leek te gaan eindigen, werd alsnog een overwinning voor de hoofdstedelingen. Na een paar goede kansen om zeep geholpen te hebben, wist Pontius in de 93ste minuut alsnog toe te slaan.

Lang van de overwinning kunnen ze niet genieten; aanstaande vrijdag speelt de ploeg uit tegen Orlando City. Zaterdag speelt Galaxy in Vancouver tegen de Whitecaps.

Houston Dynamo en Colorado Rapids komen niet tot scoren

Veel echte mogelijkheden waren er niet in de ontmoeting tussen Houston Dynamo en de Colorado Rapids en dat drukte de score na afloop ook uit: 0-0.

In het BBVA Compass Stadium in Texas gokten de bezoekers op de counter, waardoor Dynamo het meest in balbezit was. Maar de verdediging van de Rapids gaf weinig kansen weg. De bezoekers hadden via Marcelo Sarvas in de 16e minuut de beste kans, maar zijn schot vond enkel keeper Tyler Deric. In de 31ste minuut probeerde Sarvas het nog een keer, dit keer na een goede combinatie van Juan Ramirez en Gabriel Torres, maar het was wederom Deric die in de weg stond.

Dynamo deed in de 24ste minuut iets terug, via een schot van Rob Lovejoy. Een minuut later deed Brad Davis hetzelfde, maar ook die bal belande in de handen van Clint Irwin.

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer, waardoor de score op nul tegen nul bleef.

Drie gespeeld, drie keer gelijk

Colorado Rapids is het eerste team in de geschiedenis van de MLS die de eerste drie wedstrijden van het seizoen telkens met 0-0 gelijk speelde. Hun onvermogen om te scoren duurt inmiddels 510 minuten.

Volgende week speelt Rapids thuis tegen Revolution, terwijl Houston naar Seattle afreist.

Foto’s: Major League Soccer/USA Today Sports