Galaxy de sterkste in SuperClasico

Los Angeles Galaxy  v Chivas USA

LA Galaxy heeft in de zogenaamde SuperClasico, de derby met Chivas USA, de eerste winstpartij van dit MLS seizoen weten te boeken. Galaxy wist in haar eerste twee duels niet te overtuigen, maar tegen Chivas werd aan de hand van de ‘grote jongens’ Landon Donovan en Robbie Keane een goede wedstrijd neergezet. Chivas kon geen vuist maken en ging dan ook kansloos onderuit: 3-0.

Er stond voor LA Galaxy dus nogal wat druk op de wedstrijd. Er was nog niet gewonnen en de duels met Chivas zijn voor de supportersschare erg belangrijke wedstrijden gezien de lokale rivaliteit. Galaxy bleek deze druk te kunnen omzetten in positieve energie, want de ploeg was van begin tot eind oppermachtig. Het was duurde wel even voordat de suprematie op het veld door Galaxy werd uitgedrukt in de score. Na ruim een halfuur kopte rechtsback Dan Gargan (die zijn eerste duel in de basis speelde) de bal langs Chivas-keeper Dan Kennedy. Voor de geslepen Keane een eitje om de 1-0 op het scorebord te zetten.

De goal bleek een klap voor Chivas, want de ploeg panikeerde met als gevolg dat Galaxy vijf minuten later in de persoon van Stefan Ishizaki de marge kon verdubbelen. Hij ronde met een beheerst chipschot af na een uitstekende pass van Juninho. Eigenlijk was het duel toen al gespeeld. In de tweede helft mocht middenvelder Baggio Husidic ook zijn goal meepikken. Op aangeven van de sterk spelende Donovan verschalkte Husidic keeper Kennedy met een droge knal en zette zo de eindstand op het bord.