MLS Round-up: NE Revolution verslaat Toronto FC

New England Revolution v Chicago FireToronto FC verloor thuis met 2-1 tegen New England Revolution. Dit betekende alweer de derde nederlaag op rij voor Toronto FC.
Grote man voor de Revs was rookie Patrick Mullins, hij scoorde zijn allereerste MLS doelpunt en versierde de strafschop waaruit Lee Nguyen de winnende treffer binnenschoot. Door de zege stijgt New England naar de tweede plaats in de Eastern Conference. Met evenveel punten als nummer één Sporting Kansas City, maar met één wedstrijd meer gespeeld. Toronto FC zakt verder weg en is inmiddels terug te vinden op plaats zeven.

Vancouver Whitecaps FC 3-2 Jose Earthquakes

Vancouver won in een uitverkocht BC Place met 3-2 van San José. Dit was met name te danken aan een sterke eerste helft waarin Pedro Morales twee keer trefzeker was, nadat Kekuta Manneh Vancouver ook al op voorsprong had gebracht. Na rust scoorde Chris Wondolowski nog twee keer namens de Earthquakes, maar spannend werd het niet meer.

Colorado Rapids 1-0 LA Galaxy

Colorado Rapids was thuis met 1-0 te sterk tegen Colorado Rapids. Vicente Sanchez scoorde in de eerste helft met een schitterende boogbal. In de tweede helft kreeg Los Angeles Galaxy de kans om via een strafschop op gelijke hoogte te komen, maar Robbie Keane wist deze mogelijkheid niet te verzliveren. En zodoende bleven de drie punten in Colorado en maakt LA vooralsnog een teleurstellend seizoen door.

Portland Timbers 3-2 D.C. United

In een spectaculaire wedstrijd wist Portland Timbers voor de eerste keer dit seizoen de winst te pakken. In blessuretijd versloeg de ploeg de bezoekers uit de Hoofdstad met 3-2.
Na vierendertig seconden spelen stond de thuisploeg al op voorsprong door een treffer van Gastón Fernández. Dit was de snelste treffer in de clubhistorie van de Timbers. In het vervolg van de wedstrijd leek het op een gelijkspel uit te draaien, nadat D.C. United twee keer was teruggekomen van een achterstond. Maar Maximiliano Urruti bezorgde de thuisploeg ver in de blessuretijd alsnog de eerste overwinning van dit seizoen.

Chivas USA 1-4 Houston Dynamo

Chivas USA kreeg wederom een nederlaag te verduren. Thuis tegen Houston Dynamo ging de ploeg met 1-4 onderuit.
Chivas kwam na wel op voorsprong via een doelpunt van Erick Torres, maar in het vervolg van de wedstrijd waren de bezoekers oppermachtig. Giles Barnes scoorde tweemaal voor de ploeg uit Texas. Ook Will Bruin en Brad Davis wisten het net te vinden. Na de zege kan Houston weer omhoog kijken nadat de ploeg in April slechts twee punten wist te vergaren. Chivas USA blijft de nummer laatst in de Western Conference.