MLS: Galaxy pakt broodnodige winst

FC Dallas v Los Angeles Galaxy

LA Galaxy heeft vannacht in eigen huis drie belangrijke punten gepakt door met 2-1 te winnen van FC Dallas. De Amerikaanse internationals Omar Gonzalez en Landon Donovan ontbraken bij de thuisploeg, waar Robbie Keane en Gyasi Zardes voor de doelpunten productie zorgden. Voor Dallas deed Tesho Akindele in de slotfase wat terug.

Galaxy stond voorafgaand aan de wedstrijd nog op de allerlaatste plek in de Western Conference, nadat uit de eerste acht wedstrijden slechts acht punten gehaald werden. Ook Dallas kent na een goede seizoensopening een mindere periode en dit was terug te zien aan het spel. Beide ploegen opereerden voorzichtig en zonder veel overtuiging. Hierdoor ontspon zich een wedstrijd die in balans was qua veldspel.

Na vierentwintig minuten spelen kwam Galaxy echter toch op voorsprong toen Keane op goed aangeven van Zardes de openingsgoal maakte. Vlak voor de rust verdubbelde Galaxy de marge; nu was het Zardes die goed afrondde op aangeven van de goed spelende Jununho. Dallas probeerde na rust terug te komen in de wedstrijd en dat lukte gedeeltelijk. Na vijfenzestig minuten maakte Akindele 2-1, waarna Dallas nog wel aandrong, maar Galaxy niet meer serieus in gevaar kon brengen.

D.C. United 2 – 0 Houston Dynamo
De ploeg die zich tot nu toe het meest heeft verbeterd ten opzichte van vorig jaar is absoluut D.C. United. Door een 2-0 overwinning op Houston klom de ploeg op naar de tweede plek in de Eastern Conference, één plekje voor Houston. Daarnaast behaalde D.C. United dit seizoen nu al meer punten dan het vorige gehele seizoen bij elkaar. In de thuiswedstrijd waren Fabian Espindola en Chris Rolfe de goudhaantjes voor de ploeg uit Washungton.