MLS Recap: Chicago Fire wint van Toronto FC, New England verslaat Colorado

New York Red Bulls Chicago Fire

Er werd volop gescoord in Chicago Fire’s Toyota Park. Na een voorsprong voor de thuisploeg kwam Toronto FC met twee goals sterk terug. Maar Chicago Fire rechte de rug, scoorde zelf nog twee keer en hield de punten in The Windy City: 3-2.

Eerste MLS doelpunt

Joevin Jones zette al in de 14e minuut Chicago Fire op voorsprong. Na slecht uitverdedigend werk aan Toronto’s zijde, kon Jones na een mooi één-tweetje met binnenkant links binnen schieten. Het was zijn eerste goal in de MLS. Zes minuten later bolde ook het net aan de andere kant; ex-Juventus spits Sebastian Giovinco maakte om aangeven van Ashtone Morgan en Benoit Cheyrou de 1-1. Een bal die overigens makkelijk houdbaar voor de keeper leek. Met die tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.

Keepersprobleem

In de tweede helft zorgde Cheyrou voor de voorsprong. Giovinco werd diep gestuurd en met twee tegen zes leek scoren een haast onmogelijke opgave.  Maar met drie verdedigers bij zich, mocht hij toch een voorzet geven. De inkomende Cheyrou liep – tussen twee man – tegen de bal aan en die zeilde in de linkerhoek en liet keeper Jon Busch kansloos.

Maar Fire legde zich niet bij de pakken neer. Mede door slecht keeperswerk – hoewel het zicht van Joe Bendik ook belemmerd werd – kon Shaun Maloney scoren. Na de 2-2 kon FC verdediger Warren Creavalle inrukken na zijn tweede gele kaart van de middag. Een minuut later lag de 3-2 in de goal. Jeff Larentowicz schoot de vrije trap met een droge knal binnen in de rechterhoek. Ook die bal leek overigens niet geheel onhoudbaar. Fire scoorde zelfs nog bijna de 4-2.

Programma

Volgend weekend spelen beide ploegen niet en kunnen genieten van een vrij weekend.

New England wint makkelijk van de Colorado Rapids

De Colorado Rapids wachten inmiddels al achttien wedstrijden op een overwinning, want ook tegen de New England Revolution kwamen ze er niet aan te pas. Thuis werd verloren: 0-2.

In de 18e minuut opende Juan Agudelo de score. Na een mooie dieptebal van eigen helft, nam Agudelo net buiten de zestien goed aan en lopte vervolgens met buitenkant rechts de bal over keeper Clint Irwin heen. De bal plofte onderkant lat over de doellijn.

De Rapids hadden in de 42ste minuut de score gelijk moet trekken, maar Dillon Powers krijgt de bal er één-tegen-één tegen de keeper niet in. In de blessuretijd volgt er nog een dot van een kans, maar de kopbal van Torres vliegt over.

In de tweede helft gooit Revolution de deur in het slot: 0-2. Lee Nguyen benut de gegeven penalty, na wat er uitzag als een schwalbe van Davies.

Programma

De Rapids spelen aanstaande vrijdag uit tegen FC Dallas en gaan op zoek naar hun eerste overwinning. Revolution speelt in het eigen Gilette Stadium tegen Columbus Crew.

Foto’s: Getty Images