Dempsey bezorgt Sounders overwinning tegen Timbers

USATSI_8540627 (2)Clint Dempsey heeft de Seattle Sounders de derde overwinning op rij bezorgd tegen rivaal Portland Timbers. In het buitengewoon luidruchtige CenturyLink Field zorgde de sterspeler van de Sounders in de 77ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste helft domineerde Seattle de wedstrijd en kwamen de gasten uit ‘The Rose City’ er totaal niet aan te pas. De ploeg van trainer Sigi Schmid wist het veldoverwicht echter niet om te zetten in doelpunten, ondanks kansen voor Obafemi Martins, Marco Pappa en Lamar Neagle.

Pas na een uur spelen moest Seattle-keeper Stefan Frei voor het eerst echt in actie komen. Hij pareerde een schot van Timbers-middenvelder Diego Chara. Portland had in de tweede helft meer balbezit, maar wisten het net niet te vinden. In de 74ste minuut waren de Timbers dichtbij de voorsprong, invaller Fanendo Adi (koud in het veld) kopte de bal voorlangs na een voorzet van de mee opgekomen rechtsback Alvas Powell.

Drie minuten zette later Clint Dempsey de 1-0 op het bord. De scherpe spits sloeg genadeloos toe na gegrabbel van Adam Larsen Kwarasey, de uit Noorwegen afkomstige sluitpost van Portland.

De Timbers waren in de 80ste minuut waren de dichtbij de gelijkmaker, Adi kopte de bal op de lat boven de kansloze Frei na een voorzet van Ishmael Yartey.

De Seattle Sounders staan dankzij deze overwinning op de derde plek (dertien punten uit zeven wedstrijden) in de Western Conference. De Portland Timbers doen het met negen punten uit acht wedstrijden een stuk minder en staan op de achtste positie in het Westen.

Zondag 2 mei gaat Seattle op bezoek bij New York City FC in Yankee Stadium, de Timbers nemen het op dezelfde datum in Portland op tegen de Vancouver White Caps.

Foto & Video: Major League Soccer