Seattle dankzij blessuretijddoelpunt nieuwe koploper MLS

Door

11229699_10152945026558589_8941421770648814109_o
Verwarring alom. Was het nu Clint Dempsey of middenvelder Chad Barrett die in de blessuretijd bij Seattle Sounders – New York Red Bulls de beslissende 2-1 binnen tikte? Hoe dan ook, Seattle pakte door het late doelpunt de winst en is nu de nieuwe koploper van de Major League Soccer.

Dempsey scoorde dit seizoen vooralsnog zeven doelpunten en gaf vijf assists in elf wedstrijden voor Seattle. Daarmee heeft hij een groot aandeel in de koppositie, die door de overwinning op de Red Bulls werd overgenomen van DC United (26 om 25 punten). ‘Deuce’ was bij twaalf van de twintig doelpunten van Seattle betrokken en was dus ook belangrijk in de slotfase van het duel met de Red Bulls.

Seattle moest terugkomen van een achterstand, die in de eerste helft werd opgelopen. Een van richting veranderde vrije trap van Bradley Wright-Phillips belandde prompt in de loop van Lloyd Sam, die de bal vervolgens simpel langs Seattle-doelman Stefan Frei kopte.

Het antwoord van de thuisploeg kwam in de tweede helft van Marco Pappa. De ex-speler van SC Heerenveen was woensdag al goud waard voor Seattle door het enige doelpunt te scoren tegen de Colorado Rapids en wees zijn ploeg zondag de weg door na een fraaie actie de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen.

En dat vierde hij zo.

Het duel leek vervolgens op een gelijkspel af te stevenen, maar zoals al wel vaker dit seizoen kwam er in de blessuretijd alsnog een winnaar. Een voorzet werd door Clint Dempsey ingeschoten. De bal leek al over de doellijn te zijn toen Chad Barrett de bal nog een zetje gaf, maar volgens de officiële lezing heeft laatstgenoemde het doelpunt op naam gekregen. Oordeel zelf maar.

Hoe dan ook, Seattle (26 punten) heeft door dit doelpunt de beste record in de MLS. De ploeg speelde dertien wedstrijden en won acht keer, speelde twee keer gelijk en verloor drie keer. De New York Red Bulls (17 punten) vinden zichzelf terug op de tweede plek in de Eastern Conference en moeten in de Supporters Shield genoegen nemen met de tiende plek, in de middenmoot.

Ook leuk om te lezen